ΣΑΒΒΑΤΟ 08.11.2025 11:03
MENU CLOSE

Ιταλός ρεπόρτερ σκοτώθηκε στη Γάζα

13.08.2014 14:19

Ένας Ιταλός δημοσιογράφος, ο Σιμόνε Καμίλι, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης για την εξουδετέρωση ενός ισραηλινού πυραύλου στη Λωρίδα της Γάζας, όπως επιβεβαίωσε η κυβέρνηση της Ιταλίας

Η Ιταλίδα ΥΠΕΞ εξέφρασε «τα συλλυπητήρια για την τόσο οδυνηρή αυτή απώλεια προσωπικά και εξ ονόματος όλης της κυβέρνησης» της χώρας της. Η ίδια εξέφρασε οδύνη διότι πρόκειται για «την δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες (που) θρηνούμε τον θάνατο νέων ανθρώπων που θαρραλέα επιτελούν δημοσιογραφικό έργο».

Τον Μάιο, ο δημοσιογράφος και φωτοειδησεογράφος Άντι Ροτσέλι είχε χάσει τη ζωή του στην Ουκρανία από βλήμα όλμου.
Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Καμίλι, 35 ετών, ο οποίος καταγόταν από τη Ρώμη, εργαζόταν κατά καιρούς για διάφορα διεθνή ΜΜΕ, κυρίως για το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, και γύριζε εδώ και τρία χρόνια ένα ντοκιμαντέρ για τη Γάζα. Είχε καλύψει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στην Τουρκία, στα Βαλκάνια, το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Concordia στην Ιταλία κ.ά. θέματα.

Το AP επιβεβαίωσε και αυτό τον θάνατο του δημοσιογράφου, που εργαζόταν για το πρακτορείο αυτό από το 2005.

Ο Καμίλι σκοτώθηκε, όπως και ένας Παλαιστίνιος μεταφραστής και δημοσιογράφος, ο Άλι Σέχντα Αμπού Άφας, καθώς και τρία στελέχη της ομάδας των πυροτεχνουργών της αστυνομίας στη Λωρίδα της Γάζας, όταν εξερράγη ένας πύραυλος την ώρα που γινόταν προσπάθεια να εξουδετερωθεί.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη Μπέιτ Λαχίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου έχουν σημειωθεί σφοδρές μάχες κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιχείρησης. Πέραν των έξι ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, άλλοι τουλάχιστον έξι τραυματίστηκαν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 08.11.2025 11:02
Exit mobile version