search
ΤΡΙΤΗ 04.06.2024 04:37
MENU CLOSE

Εισαγγελική έρευνα στο ΚΘΒΕ μετά από καταγγελίες για ρουσφέτια

19.09.2014 15:05
Εισαγγελική έρευνα στο ΚΘΒΕ μετά από καταγγελίες για ρουσφέτια - Media

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας  για το ΚΘΒΕ, μετά από καταγγελία εργαζομένων για παρατυπίες της διοίκησης και ρουσφέτια.

 
Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας  για το ΚΘΒΕ, μετά από καταγγελία εργαζομένων για παρατυπίες της διοίκησης και ρουσφέτια.
 
Η καταγγελία κατατέθηκε μεταξύ άλλων και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, απ' όπου διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρήγγειλε από το ΣΔΟΕ τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.
 
Την καταγγελία υπογράφει επιτροπή εργαζομένων του ΚΘΒΕ, που κάνουν λόγο για εικόνα διαφθοράς στο Θέατρο,  με διοικούντες να βαφτίζουν «καλλιτέχνες» ανθρώπους τους οποίους απασχολούν ως διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία, μόνο μέσα στο 2014 έγιναν 57 τέτοιες προσλήψεις. Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι ανανεώνουν παράνομα συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου πέραν του 18μηνου.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΚΘΒΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Μέχρι αυτή τη στιγμή το ΚΘΒΕ δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση, κάνουμε γνωστό ότι στο Κρατικό Θέατρο δεν υπάρχει καμία "επιτροπή εργαζομένων", υπάρχουν μόνο επώνυμα σωματεία: το Σωματείο Εργαζομένων Πάσης Φύσεως και η Αντιπροσωπευτική Επιτροπή των Ηθοποιών που εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 04.06.2024 00:50