search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:22
MENU CLOSE

Σκωτία: Ανακουφισμένοι οι παραγωγοί ουίσκι για το «όχι» στην ανεξαρτησία

19.09.2014 12:52
Σκωτία: Ανακουφισμένοι οι παραγωγοί ουίσκι για το «όχι» στην ανεξαρτησία - Media

Την ανακούφισή τους εξέφρασαν σήμερα οι παραγωγοί σκωτσέζικου ουίσκι για την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.

 
Την ανακούφισή τους εξέφρασαν σήμερα οι παραγωγοί σκωτσέζικου ουίσκι για την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.
 
«Χαιρετίζουμε τη σταθερότητα που φέρνει η επιλογή αυτή», δήλωσε ο Ντέιβιντ Φροστ, γενικός διευθυντής της Σκοτσέζικης Ένωσης Ουίσκι (SWA), αναφερόμενος στην επιλογή του 55% των Σκοτσέζων να επιλέξουν την παραμονή της περιοχής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας και της, προσωρινής έστω, εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανησυχούσε την επαγγελματική ένωση των παραγωγών ουίσκι.

Το ουίσκι είναι το δεύτερο σημαντικότερο εξαγόμενο προϊόν της Σκωτίας μετά το πετρέλαιο, με τις εξαγωγές του το 2013 να αποφέρουν κέρδη ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Η βιομηχανία του σκωτσέζικου ουίσκι είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει έναν κυρίαρχο ρόλο στις συζητήσεις που είναι θεμελιώδεις για τη μελλοντική επιτυχία του τομέα μας και του έθνους μας», ανέφερε ακόμα ο Φροστ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:22