search
ΠΕΜΠΤΗ 21.08.2025 17:18
MENU CLOSE

«Λουκέτο» σε τρία προγράμματα του ΟΚΑΝΑ επειδή λήγει η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

04.11.2014 14:44
«Λουκέτο» σε τρία προγράμματα του ΟΚΑΝΑ επειδή λήγει η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ - Media

«Ρολά» κατεβάζει από αύριο το πρόγραμμα «Streetwork» της Θεσσαλονίκης καθώς λήγει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ από το οποίο χρηματοδοτούνταν και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη συνέχισή του.

Δουλεύουν στο δρόμο, δίπλα σε ανθρώπους τοξικοεξαρτημένους αλλά κινδυνεύουν να μείνουν στο… δρόμο επειδή ο ΟΚΑΝΑ δεν έχει ανανεώσει τις συμβάσεις τους.
 
«Ρολά» κατεβάζει από αύριο το πρόγραμμα «Streetwork» της Θεσσαλονίκης καθώς λήγει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ από το οποίο χρηματοδοτούνταν και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη συνέχισή του.
 
«Οι εργαζόμενοι του προγράμματος, στα δύο χρόνια λειτουργίας του, προσέγγισαν στο δρόμο 1200 χρήστες και περίπου 300 άτομα δέχθηκαν τις υπηρεσίες του κέντρου, στην οδό Δαναϊδών 9», ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Άγγελος Αγγελίδης από τον Σύλλογο Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ.
 
Πρόσθεσε μάλιστα ότι στις αρχές Γενάρη «κλείνουν» και άλλα δύο προγράμματα του Οργανισμού καθώς λήγει η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και επίσης δεν έχει γίνει πρόβλεψη για τη συνέχισή τους.
 
«Ο ΟΚΑΝΑ έχει τη συμβατική υποχρέωση για συνέχιση των προγραμμάτων για άλλα τρία χρόνια αλλιώς θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που πήρε από τα δύο χρόνια λειτουργίας τους» εξήγησε ο Άγγελος Αγγελίδης προσθέτοντας ότι και στα 3 προγράμματα εργάζονται συνολικά 25 άτομα.
 
Οι εργαζόμενοι τόνισαν πάντως ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους, η «διοίκηση κωφεύει» και δήλωσαν αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις πανελλαδικά το προσεχές διάστημα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 21.08.2025 17:18