search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 03:02
MENU CLOSE

Πόρισμα-«οδηγός» του ΑΣΕΠ για τις παράνομες μονιμοποιήσεις στους δήμους

14.11.2014 08:13
Πόρισμα-«οδηγός» του ΑΣΕΠ για τις παράνομες μονιμοποιήσεις στους δήμους - Media

Το πόρισμα του ΑΣΕΠ που κρίνει ως παράνομες 27 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων που έγιναν στον Δήμο Δραπετσώνας βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα και πλέον η υπόθεση έχει πάρει την δικαστική οδό. Η απόφαση μπορεί να λειτουργήσει ως «οδηγός» για αντίστοιχες περιπτώσεις μετατροπής συμβάσεων και σε άλλους δήμους.

Το πόρισμα του ΑΣΕΠ που κρίνει ως παράνομες 27 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων που έγιναν στον Δήμο Δραπετσώνας βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινικές διώξεις στους υπεύθυνους και πλέον η υπόθεση έχει πάρει την δικαστική οδό. Η απόφαση μπορεί να λειτουργήσει ως «οδηγός» για αντίστοιχες περιπτώσεις μετατροπής συμβάσεων και σε άλλους δήμους.
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «Έθνος», απόφαση-σταθμός του ΑΣΕΠ κρίνει ως παράνομες τις 27 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον πρώην Δήμο Δραπετσώνας που είχαν πραγματοποιηθεί το 2004 με τα κριτήρια του «Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου» (ΠΔ 164/2004) και ζητά την ανάκληση των προσλήψεων.
 
Σύμφωνα με την απόφαση που αποκαλύπτει το «Έθνος», οι 27 υπάλληλοι «κατασκεύασαν» με ψευδή στοιχεία τη νομιμότητα της μετατροπής των συμβάσεων τους και παραπλάνησαν τα αρμόδια τμήματα του ΑΣΕΠ, προκαλώντας οικονομική ζημιά που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, η νέα δημοτική αρχή στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας αρνείται να διακόψει την εργασιακή σχέση με τους συγκεκριμένους υπαλλήλους και συνεχίζει να τους απασχολεί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η απόφαση αποτελεί «πιλότο» για αντίστοιχες παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων σε άλλους δήμους και αποσαφηνίζει το πλαίσιο αντιμετώπισης τους.  
 
Τρεις περιπτώσεις παράνομων μονιμοποιήσεων στον Δήμο Δραπετσώνας
 
Το δημοσίευμα του «Έθνους» αναφέρει τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις παράνομων μονιμοποιήσεων στο δήμο Δραπετσώνας με το Διάταγμα Παυλόπουλου την περίοδο 2004-2005.
 
-Υπάλληλος που επικαλούταν τρεις συμβάσεις με το Δήμο Δραπετσώνας συνολικής διάρκειας 24 μηνών. Παρουσίασε δύο συμβάσεις με διακοπή μεταξύ τους που ξεπερνά τους 15 μήνες. Η αίτηση του απορρίφθηκε αλλά η τότε δημοτική αρχή υπέβαλε φάκελο προσθέτοντας ανύπαρκτη σύμβαση για να καλύψει το κενό.
 
-Γυναίκα υπάλληλος εμφάνισε δύο συμβάσεις με διακοπή μεταξύ τους διάρκειας 11 μηνών, κάτι που σήμαινε ότι δεν την κάλυπτε το διάταγμα Παυλόπουλου. Η τότε δημοτική αρχή υπέβαλε τα χαρτιά της με πλαστές βεβαιώσεις ότι είχε απασχοληθεί στο μεσοδιάστημα.
 
-Άλλος υπάλληλος κατέθεσε τα δικαιολογητικά που έδειχναν ότι καλύπτεται από το διάταγμα, ωστόσο… ξέχασε πως να ενημερώσει πως είχε υποβάλει αγωγή στο Πρωτοδικείο Πειραιώς με την οποία ομολογούσε πως το διάστημα από 15/10/2003 έως 30/11/2004 δεν παρείχε υπηρεσίες στον Δήμο.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16