search
ΤΡΙΤΗ 23.09.2025 19:24
MENU CLOSE

ΚΕΕΡΦΑ: Νεκρός μετανάστης που κρατούνταν στο στρατοπέδο συγκέντρωσης Κορίνθου

17.11.2014 11:52
ΚΕΕΡΦΑ: Νεκρός μετανάστης που κρατούνταν στο στρατοπέδο συγκέντρωσης Κορίνθου - Media

Έχασε τη μάχη με το θάνατο ο Πακιστανός μετανάστης Μοχάμεντ Ασφάκ, ο οποίος, όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, «είχε χτυπηθεί βάρβαρα από αστυνομικούς σε μία από τις εξεγέρσεις στο στρατόπεδο Κορίνθου».

Έχασε τη μάχη με το θάνατο ο Πακιστανός μετανάστης Μοχάμεντ Ασφάκ, ο οποίος, όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, «είχε χτυπηθεί βάρβαρα από αστυνομικούς σε μία από τις εξεγέρσεις στο στρατόπεδο Κορίνθου».
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), ο 26χρονος μετανάστης «είχε χτυπηθεί βάρβαρα από αστυνομικούς σε μία από τις εξεγέρσεις στο στρατόπεδο Κορίνθου.
 
Υπέφερε και  επιζητούσε για πολλούς μήνες να θεραπευτεί λόγω σοβαρού αναπνευστικού προβλήματος αλλά μόνο όταν βρέθηκε στο τελικό στάδιο, με καταρρεύσεις, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο! Τον πήγανε στο νοσοκομείο, αρχή Νοέμβρη, μετά από μεγάλες διαμαρτυρίες των συγκρατουμένων του.»
 
«Οι συγκρατούμενοι του διαμαρτύρονται και προχώρησαν από σήμερα, 17 Νοέμβρη, σε μαζική απεργία πείνας. Διάλεξαν τη μέρα αυτή συμμετέχοντας με το δικό τους τρόπο στον αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία. Ήδη, οι αστυνομικοί τρομοκρατούν και εμποδίζουν τις επικοινωνίες τους με τον έξω κόσμο.»
 
Η ΚΕΕΡΦΑ απαιτεί «να κλείσουν τα ρατσιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και να σταματήσει η εξοντωτική μεταχείριση των κρατούμενων».

»Οι άθλιες συνθήκες κράτησης σε κοντέινερς και ανήλιαγα αστυνομικά τμήματα, η απουσία σοβαρής ιατρικής περίθαλψης που εκθέτει τους μετανάστες σε σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή τους, η συνεχώς παρατεταμένη κράτηση τους, η συχνή ρατσιστική συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων φύλαξης αποτελούν τους λόγους για τους οποίους οι μετανάστες διαμαρτύρονται και απαιτούνε σεβασμό στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τους.

Τα λεφτά που σπαταλά η συγκυβέρνηση για  την ίδρυση και συντήρηση αυτών των στρατοπέδων να δοθούν για θέσεις εργασίας, για νοσοκομεία, σχολεία και πανεπιστήμια», καταλήγει η Κίνηση. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.09.2025 19:24