search
ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 07:28
MENU CLOSE

Κατάληψη στη Νομική – Τι δηλώνει ο Πρύτανης στο «Π»

19.11.2014 17:11
Διαγράφηκαν 80.000 «λιμνάζοντες» φοιτητές - Media

Υπό κατάληψη τελεί η Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά από απόφαση των δύο εκ των τριών Φοιτητικών Συλλόγων της σχολής.

Υπό κατάληψη τελεί η Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά από απόφαση των δύο εκ των τριών Φοιτητικών Συλλόγων της σχολής.
 
Κύριο αίτημα των φοιτητών είναι η παραίτηση του Πρύτανη τον οποίο και καταγγέλλουν.
 
Οι φοιτητές δηλώνουν ότι θα παραμείνουν σήμερα στο κτήριο της νομικής ενώ η κατάληψη θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.
 
Αφορμή για την κινητοποίηση στάθηκαν τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας με τα ΜΑΤ και το νέο λοκ άουτ του πρύτανη του ιδρύματος.
 
«Ζητάμε την παραίτηση του πρύτανη λόγω της αυταρχικής συμπεριφοράς του και την ανακοίνωση που έβγαλε για κατάργηση των Φοιτητικών Συλλόγων. Γι’ αυτό και τον καταγγέλλουμε, γιατί αυτή δεν είναι εικόνα ελεύθερου πανεπιστημίου.
 
Ζητάμε επίσης να ακούσει τα αιτήματά μας τα οποία είναι να μην υπάρχει αστυνομία στα πανεπιστήμια, όπως επίσης και να μη υπάρχουν σεκιούριτι και face control», δήλωσε στο «Π» το μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής Κώστας Κανδηλώρος.
 
Από την πλευρά του ο πρύτανης του ιδρύματος, σχολιάζοντας στο «Π» την απόφαση για κατάληψη, αναφέρει: «Δεν θα κάνω νέο λοκ άουτ. Όπως το εξήγησα τα κτήρια έκλεισαν με εισήγηση των τριών κοσμητόρων εν όψει των ειδικών περιστάσεων του Πολυτεχνείου.»
 
Και συνεχίζει: «Δεν καλέσαμε τα ΜΑΤ, περιοριστήκαμε στο να ειδοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τα κλειστά κτήρια. Όσο δε σας αρέσουν τα ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο άλλο τόσο, και πιο πολύ, δεν μας αρέσουν κι εμάς».
 
Να τονίσουμε πως οι φοιτητές θα παραμείνουν στο κτήριο της Νομικής ενώ για αύριο έχουν κάλεσμα για τις 8 το πρωί.
 
Προς το παρόν στο χώρο του ιδρύματος επικρατεί ηρεμία και δεν υπάρχει αστυνομική παρουσία. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 07:14