search
ΔΕΥΤΕΡΑ 24.11.2025 12:38
MENU CLOSE

Βούλτεψη: Οι εκλογές θα θεωρηθούν ως πιστωτικό γεγονός (Video)

15.12.2014 07:27
Βούλτεψη: Οι εκλογές θα θεωρηθούν ως πιστωτικό γεγονός (Video) - Media

Την άποψη  διεθνών οίκων επικαλέστηκε η Σοφία Βούλτεψη υποστηρίζοντας ότι η προκήρυξη των εκλογών ισοδυναμεί με πιστωτικό γεγονός.

 
Την άποψη  διεθνών οίκων επικαλέστηκε η Σοφία Βούλτεψη υποστηρίζοντας ότι η προκήρυξη των εκλογών ισοδυναμεί με πιστωτικό γεγονός.
 
«Πρέπει όλοι οι βουλευτές να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει χρόνος για αυτά που συζητούν, η χώρα ξαναβρέθηκε δυστυχώς στην κόψη του ξυραφιού, έχουμε προειδοποιηθεί από τους διεθνείς οίκους ότι η προκήρυξη εκλογών θα θεωρηθεί η χώρα σε πιστωτικό γεγονός» είπε η Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.
 
«Δεν πρόκειται περί δικτατορίας πρόκειται περί της πραγματικότητας, η χώρα βρισκόταν σε πορεία ανάπτυξης και ξαφνικά κάποιοι θέλουν να την πάνε πίσω» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Διευκρινιστική δήλωση από την Βούλτεψη
 
«Η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη χώρα από κάθε κίνδυνο» τόνισε σε γραπτή διευκρινιστική δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος για όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Mega.  Όπως σημειώνει η κα Βούλτεψη, στην εκπομπή του «Μέγκα» αναφέρθηκε στα μηνύματα και δημοσιεύματα από το εξωτερικό, στην έκθεση του διεθνούς οίκου Moody's περί «αρνητικού πιστωτικού γεγονότος», καθώς και στις υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους χωρών όπως η Γαλλία και η Φινλανδία. «Είναι προφανές ότι ουδέποτε υιοθέτησα κάτι τέτοιο, καθώς η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη χώρα από κάθε κίνδυνο» υπογραμμίζει η κα Βούλτεψη.

Ωστόσο, συνεχίζει «είναι απορίας άξιο πώς μια αναφορά σε ένα γεγονός, μπορεί τελικά να διαστρεβλώνεται και να εμφανίζεται ως … «δήλωση», κάτι το οποίο δεν συνέβη. Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν πως οι αναφορές των διεθνών οίκων είναι περισσότερο επικίνδυνες από δηλώσεις για μονομερή διαγραφή του χρέους, μη καταβολή των τοκοχρεολυσίων και «σκληρές διαπραγματεύσεις» από «σκληρά καρύδια», υπό τους ήχους νταουλιών, ζουρνάδων και λυρών».  Κατά τα λοιπά, προσθέτει η κα Βούλτεψη «στην εκπομπή ακούστηκαν πολύ σημαντικότερα θέματα, τα οποία και θα αποστείλω. Μεταξύ αυτών και το γεγονός ότι επιστρέφεται στον κ. Τσίπρα η προειδοποίησή του ότι θα αναζητηθούν «ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές», καθώς η αμφισβήτηση της θέσης της Ελλάδας στην ΕΕ αποτελεί αιτία πολέμου και επομένως, αν συμβεί αυτό, οι ευθύνες θα αναζητηθούν από τον κ. Τσίπρα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24.11.2025 12:33