search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.06.2026 21:52
MENU CLOSE

Ο ΦΠΑ της… κάλτσας και η διευκρίνιση της Γενικής Γραμματείας εσόδων

17.12.2014 12:02
Ο ΦΠΑ της... κάλτσας και η διευκρίνιση της Γενικής Γραμματείας εσόδων - Media

Για το… μείζον ζήτημα του ΦΠΑ στις… κάλτσες έδωσε διευκρινίσεις η Γενική Γραμματεία Δημοσίων εσόδων. Σε ποιες περιπτώσεις ο συντελεστής είναι 13% και σε ποιες 23%;
 

Για το μείζον ζήτημα του ΦΠΑ στις… κάλτσες έδωσε διευκρινίσεις η Γενική Γραμματεία Δημοσίων εσόδων. Σε ποιες περιπτώσεις ο συντελεστής είναι 13% και σε ποιες 23%;
 
Σύμφωνα με την απόφαση της ΓΓΔΕ κάλτσες, μισές κάλτσες, αλλά και κάλτσες με διαβάθμιση πίεσης στις οποίες περιλαμβάνονται και οι κάλτσες φλεβίτιδας υπάγονται στο συντελεστή ΦΠΑ 23%.
 
Αν όμως τα είδη προορίζονται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση  ατόμων με ειδικές ανάγκες, ο ΦΠΑ υπολογίζεται στο 13%!
 
Σκοπός της διευκρινιστικής ανακοίνωσης είναι η σωστή εφαρμογή των συντελεστών από φορολογικές και τελωνειακές αρχές και οικονομικούς φορείς κατά την εισαγωγή και παράδοση καλτσών…
 
Οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης χαρακτηρίζονται θεραπευτικές κάλτσες.
 
Ανεβαίνοντας σε κατηγορία συμπίεσης αυξάνονται ανάλογα και τα ανώτερα και κατώτερα όρια της πίεσης που ασκείται στο πόδι. Οι συγκεκριμένες κάλτσες αντιμετωπίζουν κυρίως προβλήματα φλεβίτιδας.
 
Περίπου 50% με 55% των γυναικών και 40% έως 45% των ανδρών υποφέρουν από κάποιου είδους πρόβλημα στις φλέβες, ενώ σύμφωνα με έρευνες οι κιρσοί επηρεάζουν το μισό του πληθυσμού άνω των 50 ετών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.06.2026 21:51