search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 23:01
MENU CLOSE

Μικρή «κίνηση» στην Βαρβάκειο Αγορά- Νέα εμφάνιση των «κυριών με τα μαύρα»

18.12.2014 14:01
«Να φάτε φακές»: Συγκέντρωση βίγκαν στη Βαρβάκειο κατά της Τσικνοπέμπτης - Media

Σε χαμηλά επίπεδα «κινείται» η αγορά κρεάτων στην Βαρβάκειο Αγορά, την ώρα που οι τιμές βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με την περσινή περίοδο.

Σε χαμηλά επίπεδα «κινείται» η αγορά κρεάτων στην Βαρβάκειο Αγορά, την ώρα που οι τιμές βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με την περσινή περίοδο.
 
«Σεμνά και ταπεινά είναι τα πράγματα προς το παρόν. Ο κόσμος δεν αγοράζει πλέον όπως παλιά. Δεν πάμε καλά. Ο κόσμος δεν έχει πάρει το δώρο ακόμη και περιμένουμε μεγαλύτερη κίνηση την άλλη βδομάδα.  Όπως και να ‘χει ο Έλληνας δεν τα βγάζει εύκολα πέρα πλέον. Ο Έλληνας θα το κάνει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι όπως και να χει», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Ποντίκι», ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς, Κλεάνθης Τσιρώνης.
 
Πρόσθεσε ακόμη πως η εικόνα θα είναι σαφέστερη τις επόμενες ημέρες. Ως προς το επίπεδο των τιμών ανέφερε πως οι γαλοπούλες πωλούνται από 7 ευρώ το κιλό (ντόπιες) ενώ από 4 ευρώ το κιλό ξεκινούν οι εισαγόμενες. Τα χοιρινά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ξεκινούν από 3 ευρώ το κιλό ενώ τα κοτόπουλο ακόμη και από 2 ευρώ το κιλό. Τα κατσίκια και τα αρνιά, όπως μας είπε ο κ. Τσιρώνης, πωλούνται από 6 με 7 ευρώ το κιλό.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Τσιρώνης, σήμερα το μεσημέρι έκαναν πάλι την εμφάνισή τους οι «κυρίες με τα μαύρα και επικράτησε ένας πανικός. Ο κόσμος τις αντιλήφθηκε και πήγε να ψωνίσει άμεσα. Είναι ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Έλληνας καταναλωτής». Οι 12 κυρίες εμφανίστηκαν υπό συνοδεία security για τρίτη συνεχή χρονιά στην Βαρβάκειο Αγορά, αφήνοντας τουλάχιστον 2.000 με 3.000 ευρώ σε κάθε μαγαζί.
 
«Να προσέχουν οι καταναλωτές»
 
Ο Σταύρος Πέρρος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), ζήτησε,  με δηλώσεις του στο «Ποντίκι»,  «την προσοχή των καταναλωτών, καθώς οι χαμηλές τιμές δεν σημαίνει πως τα προϊόντα θα είναι και ποιοτικά».
 
 Ανέφερε ακόμη πως η αγορά είναι μουδιασμένη κι αυτό γιατί «οι καταναλωτές μας δεν έχουν χρήματα και αυτό φαίνεται. Αν ήταν να χαλάσουν 5 δραχμές τώρα με όλη την εκλογολογία θα κρατήσουν τα χρήματά τους γιατί φοβούνται».
 
 Στα παραδοσιακά κρεοπωλεία οι τιμές θα είναι ίδιες με πέρσι καθώς «στα καταστήματα βρίσκουν ποιότητα. Οι χαμηλές τιμές κάτι κρύβουν. Δεν έχουν πέσει οι τιμές στην Ελλάδα για να συμβεί το ίδιο με τα προϊόντα μας. Οι κτηνοτρόφοι έχουν δεχθεί πλήγμα από την οικονομική κρίση, πράγμα που σημαίνει πως δεν γίνεται να μειωθούν πολύ οι τιμές. Συμπιέσαμε τις τιμές και θα πουλήσουμε τα ποιοτικά προϊόντα στις ίδιες τιμές. Τα μοσχάρια που έρχονται από την Αφρική δεν τα πουλάμε στα κρεοπωλεία μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 23:00