Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το χοιρινό, αποτελεί πλέον παράδοση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Όταν μάλιστα, είναι γλασαρισμένο με σάλτσα μουστάρδας και μελιού, το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει για το χρόνο που απαιτείται στο ψήσιμο.
Το χοιρινό, αποτελεί πλέον παράδοση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Όταν μάλιστα, είναι γλασαρισμένο με σάλτσα μουστάρδας και μελιού, το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει για το χρόνο που απαιτείται στο ψήσιμο.
Υλικά
3 κιλά χοιρινό μπούτι
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 2 λεμόνια
5 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. τσ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
Λίγο δεντρολίβανο
Πατάτες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά το χυμό των πορτοκαλιών και των λεμονιών, τη μουστάρδα, το μέλι, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί.
Βάζουμε το χοιρινό σε μια γάστρα και με ένα μαχαιράκι του ανοίγουμε τρυπούλες σε διάφορα σημεία. Μπήγουμε φετούλες απ’ το σκόρδο και περιχύνουμε όλο το κρέας με το μείγμα των υγρών.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230ο C για μισή ώρα, χωρίς καπάκι.
Στη συνέχεια, σκεπάζουμε τη γάστρα με λαδόκολλα και αφήνουμε να ψηθεί για μιάμιση ώρα επιπλέον στους 200ο C.
Τέλος, μες στη γάστρα προσθέτουμε και τις πατάτες, στις οποίες έχουμε βάλει ρίγανη, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε έως ότου ψηθούν και αυτές.
Tip: κατά τη διάρκεια του ψησίματος, κάθε τόσο αλείφουμε το κρέας με τα υγρά του, με τη βοήθεια ενός πινέλου.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.