search
ΠΕΜΠΤΗ 30.04.2026 09:41
MENU CLOSE

Προφυλακίστηκε μαθητής στην Τουρκία με την κατηγορία της «εξύβρισης του Προέδρου»

25.12.2014 08:24
Προφυλακίστηκε μαθητής στην Τουρκία με την κατηγορία της «εξύβρισης του Προέδρου» - Media

Ένας μαθητής λυκείου ηλικίας 16 ετών συνελήφθη και προφυλακίστηκε στο Ικόνιο, στην κεντρική Τουρκία, για την κατηγορία της "εξύβρισης του προέδρου" Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

 
Ένας μαθητής λυκείου ηλικίας 16 ετών συνελήφθη και προφυλακίστηκε στο Ικόνιο, στην κεντρική Τουρκία, για την κατηγορία της "εξύβρισης του προέδρου" Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ανήλικος, μέλος ενός κινήματος της Αριστεράς και στον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται, όπως ο νόμος προτάσσει, με τα αρχικά του, M.E.A, κατηγορήθηκε από ένα δικαστήριο ότι «εξύβρισε» τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους χθες κατά τη διάρκεια μιας τελετής μνήμης προς τιμή ενός νεαρού δασκάλου που δολοφονήθηκε από ισλαμιστές το 1930, διευκρινίζει το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.
Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε, ο νεαρός καταφέρθηκε εναντίον του Ερντογάν και της κυβέρνησης, κατηγορώντας τους κυρίως για «διαφθορά», ανέφερε η εφημερίδα Hürriyet.

Η αστυνομία τον συνέλαβε το βράδυ, ενώ ένας δικαστής απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του και διέταξε την προφυλάκισή του. Ο 16χρονος είναι αντιμέτωπος με μια ποινή κάθειρξης έως 4 ετών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 30.04.2026 09:41