search
ΤΡΙΤΗ 04.06.2024 00:10
MENU CLOSE

Norman Atlantic: Τρίτος Έλληνας ανάμεσα στους νεκρούς – Συνεχίζεται η αγωνία με τις λίστες αγνοουμένων

31.12.2014 05:24
Norman Atlantic: Τρίτος Έλληνας ανάμεσα στους νεκρούς – Συνεχίζεται η αγωνία με τις λίστες αγνοουμένων - Media

Ο Έλληνας πολίτης Νικόλαος Παράσχης είναι μεταξύ των νεκρών του Norman Atlantic. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ελληνικού λιμενικού σώματος, από τους 268 Έλληνες επιβάτες του πλοίου έχουν διασωθεί οι 236 και βρίσκονται είτε σε πλοία που συμμετέχουν στην επιχείρηση είτε σε ελληνικό έδαφος.

 
Ο Έλληνας πολίτης Νικόλαος Παράσχης είναι μεταξύ των νεκρών του Norman Atlantic. 

Ο άτυχος Ζακυνθινός, οδηγός βυτιοφόρου από το χωριό Γερακαρία, 58 ετών και πατέρας δύο παιδιών, σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, έδωσε σημεία ζωής για τελευταία φορά το βράδυ του Σαββάτου, όταν ταξίδευε με το «Norman Atlantic» από την Πάτρα προς την Ανγκόνα, μεταφέροντας λάδι.Έκτοτε δεν επικοινώνησε με κανέναν και δυστυχώς οι φόβοι της οικογένειας επαληθεύτηκαν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ελληνικού λιμενικού σώματος, από τους 268 Έλληνες επιβάτες του πλοίου έχουν διασωθεί οι 236 και βρίσκονται είτε σε πλοία που συμμετέχουν στην επιχείρηση είτε σε ελληνικό έδαφος.

Τρεις από τους Έλληνες επιβάτες έχουν ταυτοποιηθεί ως νεκροί και συνεχίζεται η αναζήτηση εντοπισμού άλλων 30.

Πηγές από το λιμενικό σώμα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι Έλληνες σε δύο πολεμικά πλοία του Ιταλικού ναυτικού αλλά και στο San Giorgio.

Η διασταύρωση στοιχείων των επιβατών συνεχίζεται από τις ιταλικές, αλλά και από τις ελληνικές Αρχές.

"Δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει 98 επιβάτες"

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει ενενήντα οκτώ επιβάτες του Norman Atlantic» δήλωσε ο εισαγγελέας του Μπάρι Τζιουζέππε Βόλπε.

Σύμφωνα με τον κ. Βόλπε, «τις τελευταίες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα ογδόντα ναυαγοί με ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο, αλλά δεν προκύπτει να υπάρχει κάποιο δεύτερο πλοίο, το οποίο να έχει επιβιβάσει διασωθέντες».

Ο εισαγγελέας του Μπάρι προέβη στις νέες αυτές δηλώσεις μετά την άφιξη στο Μπρίντιζι του ελικοπτεροφόρου «Σαν Τζόρτζιο», χθες βράδυ, το οποίο μετέφερε 216 διασωθέντες, και του πλοίου Jannette, το οποίο αγκυροβόλησε σήμερα το πρωί στον Τάραντα, με 38 ναυαγούς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο Norman Atlantic έχει δεθεί σε ρυμουλκό, αλλά οι κακοκαιρία δεν επιτρέπει την προσέγγισή του στην Κάτω Ιταλία. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα ρυμουλκηθεί, τελικά, στο αλβανικό λιμάνι του Αυλώνα.

Από τους 371 επιβάτες που έχουν σωθεί, οι 236 είναι Έλληνες, 54 Τούρκοι, 22 Αλβανοί, 22 Ιταλοί, 10 Ελβετοί και 9 Γάλλοι. Υπάρχουν επίσης μεμονωμένοι υπήκοοι άλλων χωρών, αλλά και δύο… σκυλάκια.

Εκτός από την ελληνική δικαιοσύνη, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία θα εξεταστούν επίσης από τις ιταλικές και τις αλβανικές αρχές.

"Επαφίεται στη δικαιοσύνη να ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι από τα Τίρανα όπου πραγματοποίησε μια επίσκεψη-αστραπή σήμερα το απόγευμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 04.06.2024 00:03