search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:01
MENU CLOSE

Λυχναράκια

16.01.2015 09:30

Τα γνωρίζουμε ως Καλιτσούνια. Άλλοι τα λένε Λυχναράκια από το σχήμα που τους δίνουμε και η παράδοση τα θέλει με γλυκιά μυζήθρα.

Τα γνωρίζουμε ως Καλιτσούνια. Άλλοι τα λένε Λυχναράκια από το σχήμα που τους δίνουμε και η παράδοση τα θέλει με γλυκιά μυζήθρα.
 
Υπέροχη γεύση ωστόσο, δίνει και το ανθότυρο που χρησιμοποιούμε στη συγκεκριμένη συνταγή.  
 
 
Για τη ζύμη:
200 γρ. ζάχαρη
35 γρ. λάδι
25 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
2 αβγά
65 γρ. φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 
Για τη γέμιση:
750 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
200 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
Κανέλα για πασπάλισμα
 
 
Εκτέλεση
 
Ανακατεύουμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι, τη μαργαρίνη, τα αβγά και το γάλα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά, ώσπου να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
 
Στο μεταξύ, σε μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη.
 
Παίρνουμε απ’ τη ζύμη, μπαλίτσες στο μέγεθος ενός καρυδιού και ανοίγουμε με την παλάμη μας μικρούς δίσκους. Βάζουμε 1 κ.σ. απ’ τη γέμιση και κλείνουμε σε ταρτάκι.
 
Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφουμε με το αβγό και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180ο C, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα λυχναράκια μας. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:01