search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25.07.2025 03:35
MENU CLOSE

Καλόγριες και πολίτες δικάζονται για σκάνδαλο εκατομμυρίων με «βιτρίνα» γυναικείο μοναστήρι

27.01.2015 19:02
Καλόγριες και πολίτες δικάζονται για σκάνδαλο εκατομμυρίων με «βιτρίνα» γυναικείο μοναστήρι - Media

Σε δίκη παραπέμπονται έξι άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε υπόθεση υπεξαίρεσης, ύψους είκοσι οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, που στήθηκε με «βιτρίνα» το γυναικείο μοναστήρι «Αναστάσεως του Χριστού – Εμμαούς», στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης.

Σε δίκη παραπέμπονται έξι άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε υπόθεση υπεξαίρεσης, ύψους είκοσι οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, που στήθηκε με «βιτρίνα» το γυναικείο μοναστήρι «Αναστάσεως του Χριστού – Εμμαούς», στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης.

Με βούλευμα του, το Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, παραπέμπονται στο Κακουργιοδικείο τρεις μοναχοί και ισάριθμοι ιδιώτες, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για απάτη σε βάρος ΝΠΔΔ, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.
 
Το βούλευμα περιγράφει περίεργες αγοραπωλησίες οικοπέδων, χαμηλής αντικειμενικής αξίας μεταξύ μοναστηριού και ιδιωτών, με «φουσκωμένα» τραπεζικά δάνεια, συναλλαγές, μέσω off shore εταιρείας στη Λιβερία και επενδύσεις σε εταιρεία που χτύπησε «κανόνι».

Σύμφωνα με το βούλευμα, ως κατηγορούμενοι φέρονται ένας μοναχός, ένας ιερομόναχος, μια μοναχή, όπως επίσης μία εργολάβος, ένας πολιτικός μηχανικός κι ένας δικηγόρος. Με το ίδιο βούλευμα αποφασίστηκε να μην παραπεμφθεί σε δίκη η ηγουμένη του γυναικείου μοναστηρίου και μία ακόμη μοναχή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25.07.2025 01:15