Το βίντεο δείχνει έναν μαυροντυμένο άνδρα που φοράει κουκούλα να στέκεται πάνω από τον Ιάπωνα δημοσιογράφο Κέντζι Γκότο κρατώντας ένα μαχαίρι στον λαιμό του. Το επόμενο πλάνο απεικονίζει μια σορό με ένα κομμένο κεφάλι τοποθετημένο πάνω της.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο η ανακοίνωση έγινε μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter που παραπέμπει σε ένα βίντεο το οποίο μεταφορτώθηκε στο YouTube από το αλ Φουρκάν, την υπηρεσία των τζιχαντιστών του ΙΚ που διανέμει τις ανακοινώσεις τους. Το βίντεο, σύμφωνα με το Reuters, δείχνει έναν μαυροντυμένο άνδρα που φοράει κουκούλα να στέκεται πάνω από τον Γκότο κρατώντας ένα μαχαίρι στον λαιμό του. Το επόμενο πλάνο απεικονίζει μια σορό με ένα κομμένο κεφάλι τοποθετημένο πάνω της.
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο μασκοφόρος δηλώνει: «Λόγω της απερίσκεπτης απόφασής σου να συμμετάσχεις σε έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδηθεί, αυτό το μαχαίρι δεν θα σφάξει μόνο τον Κέντζι, αλλά θα συνεχίσει, θα φέρει τη σφαγή όπου κι αν βρίσκονται οι άνθρωποί σου. Αρχίζει ο εφιάλτης για την Ιαπωνία».
Η Ιαπωνική κυβέρνηση προσπαθούσε εντατικά τις τελευταίες ημέρες να επιτύχει την απελευθέρωση του Γκότο, ενός βετεράνου πολεμικού ανταποκριτή που είχε απαχθεί από τζιχαντιστές στα τέλη του Οκτωβρίου, όταν είχε πάει στη Συρία στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να απελευθερωθεί ένας άλλος Ιάπωνας όμηρος, ο Χαρούνα Γιουκάουα.