Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on Google«Δεν υπάρχει λόγος να παρεκκλίνουμε από αυτό τον δοκιμασμένο μηχανισμό», δήλωσε η Γερμανίδα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς, αναφερόμενη στην τρόικα.
«Δεν υπάρχει λόγος να παρεκκλίνουμε από αυτό τον δοκιμασμένο μηχανισμό», δήλωσε η Γερμανίδα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς, αναφερόμενη στην τρόικα, η δε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ επισήμανε ότι «η συνεργασία μιας χώρας της Ευρωζώνης, η οποία χρειάζεται βοήθεια, με την τρόικα, είναι ρυθμισμένη νομικά και δεν μπορεί να αλλάξει μονομερώς».
Η κ. Βιρτς πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει υπόψη της σκέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί παρέκκλισης από τον μηχανισμό της τρόικας, η δε κ. Κοτέ δήλωσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι, όπως και σε άλλες χώρες του ευρώ, προσανατολισμένο μόνο σε μέτρα λιτότητας, αλλά και στην προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.
Σημαντικό συστατικό για αυτό, σύμφωνα με την ίδια, είναι τα βιώσιμα δημοσιονομικά. Οι νομικές συμφωνίες με την Ελλάδα δεν άλλαξαν λόγω των εκλογών, τόνισε.
Αναφερόμενη δε σε ενδεχόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η κ. Βιρτς δήλωσε ότι είναι ευπρόσδεκτος στη Γερμανία. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι, σε ό,τι αφορά την ουσία, δεν θα μιλήσουμε και σκληρά, διευκρίνισε.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.