search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:58
MENU CLOSE

Με ρεκόρ ψήφων νέα πρόεδρος της Βουλής η Ζωή

06.02.2015 08:29
Με ρεκόρ ψήφων νέα πρόεδρος της Βουλής η Ζωή - Media

Με ρεκόρ 235 ψήφων εξελέγη πανηγυρικά η νέα Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Είναι η δεύτερη γυναίκα Πρόεδρος που εκλέγεται ποτέ, μετά την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη.

Με 235 θετικές ψήφους, που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι από σήμερα η νέα Πρόεδρος  της Βουλής των Ελλήνων.

Επιπλέον, με την εκλογή της δημιουργεί ένα ακόμη … ρεκόρ, καθώς είναι η νεότερη Πρόεδρος που εκλέγεται ποτέ, μόλις 39 ετών, ενώ γίνεται η δεύτερη γυναίκα στη μακρόχρονη Ιστορία του Κοινοβουλίου που καταλαμβάνει το τρίτο τη τάξει πολιτικό αξίωμα. 
 
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελέγη Πρόεδρος Βουλής μετά από μυστική ψηφοφορία με 235 θετικές ψήφους. Στην κάλπη βρέθηκαν ακόμη 61 λευκά και 2 άκυρα. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο προκάτοχος της, Β. Μεϊμαράκης με 223 ψήφους.

Ως γνωστό, η Ζωή Κωνσταντοπούλου προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτός από τους Ανεξάρτητους Έλληνες που είναι ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ της εκλογής της είχαν ταχθεί ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:57