search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.12.2025 05:44
MENU CLOSE

Spiegel: Η ΕΚΤ προετοιμάζει έξοδο της Ελλάδας- ΕΚΤ: Ουδέν σχόλιο

20.02.2015 13:05
Η επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup για τη συμφωνία - Media

Για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη προετοιμάζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη προετοιμάζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
 
Για το λόγο αυτό -σύμφωνα πηγές από την Φρανκφούρτη -που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό, επεξεργάζεται ένα εσωτερικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, για το πώς θα παραμείνει ανέπαφη η υπόλοιπη ευρωζώνη.


 
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι ήδη από τα προηγούμενα χρόνια έχουν δημιουργήσει τείχος προστασίας σε περίπτωση ελληνικής εξόδου, έτσι ώστε να μην μεταδοθεί η κρίση σε άλλες χώρες.
 
Αναφερόμενο στο επικείμενο Eurogroup, το Spiegel επισημαίνει ότι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συναντώνται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της Ελλάδας. Το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης λήγει την ερχόμενη εβδομάδα, με τη χώρα να απειλείται με χρεοκοπία.
 
«Η Ευρωζώνη», γράφει το περιοδικό, «απορρίπτει μία τεχνική παράταση του δανείου, απαιτώντας δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις».
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, «η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.12.2025 03:35