search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.04.2026 07:05
MENU CLOSE

Μητρόπουλος: Μετάνιωσα που ζήτησα να μη γίνω υπουργός

19.03.2015 07:55
Μητρόπουλος: Μετάνιωσα που ζήτησα να μη γίνω υπουργός - Media

«Μετάνιωσα που ζήτησα να μη γίνω υπουργός, διότι χρειάζονταν πρόσωπα με γνώση της τεχνουργίας των δανειστών» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος. Σχολιάζοντας δε το χθεσινό περιστατικό στη Βουλή, τόνισε πως «δεν ήταν η καλύτερη εικόνα η χθεσινή στη Βουλή. Ενδεχομένως οι αντιδράσεις του Προεδρείου δεν ήταν οι πιο επιτυχημένες».

«Μετάνιωσα που ζήτησα να μη γίνω υπουργός, διότι χρειάζονταν πρόσωπα με γνώση της τεχνουργίας των δανειστών» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑFM. Σχολιάζοντας δε το χθεσινό περιστατικό στη Βουλή με την ψηφοφρία επί του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση τόνισε πως «δεν ήταν η καλύτερη εικόνα η χθεσινή στη Βουλή. Ενδεχομένως οι αντιδράσεις του Προεδρείου δεν ήταν οι πιο επιτυχημένες».

Αναλυτικότερα, ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους ο Αλέξης Μητρόπουλος τόνισε ότι «γραπτά είχα ζητήσει (από τον πρωθυπουργό) στις 18 Δεκεμβρίου να μην με συμπεριλάβει στο πρώτο υπουργικό σχήμα, όχι γιατί δεν ήθελα και μετανοώντας τώρα, διότι έπρεπε στην πρώτη φάση της επίτευξης συμφωνίας να είχαμε βοηθήσει κι άλλοι, που είχαμε βαθιά γνώση του ήθους και της τεχνουργίας των δανειστών. Μετανόησα διότι εκ των υστέρων κατάλαβα ότι στην πρώτη φάση παίζονταν τα πάντα. Υπό αυτή την έννοια θέλω να πω ότι ίσως δεν έπραξα καλά που στις 18 Δεκεμβρίου στην Πολιτική Γραμματεία γραπτά του το δήλωσα, επειδή ήξερα μέχρι τότε ότι οι δανειστές, με οποιαδήποτε νωπή εντολή, εάν οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές, με τη σύμπλευση του πολιτικού προσωπικού, θα είχαμε δυσκολίες. Δεν φαίνεται ότι δικαιώθηκα, αλλά πράγματι ίσως δεν έπραξα τότε καλά».

Σε ότι αφορά στην χθεσινή ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση επεσήμανε ότι: «Δεν ήταν η καλύτερη εικόνα. Αλλά δεν είναι κυρίως η ευθύνη της Προέδρου, αλλά ήταν όλο το κλίμα. Είναι η προϊούσα αμφισβήτηση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών. Όλοι φέρουν ευθύνη, όλο το προεδρείο και εγώ που δεν συμμετείχα. Προήδρευσα τρεις ώρες και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα αλλά θεωρώ ότι δεν είναι προεχόντως ευθύνη της Προέδρου. Είναι όλο το κλίμα, το οποίο προσπαθούν κάποια κόμματα να αναζητήσουν στοιχεία αντιπολίτευσης και ενδεχομένως οι αντιδράσεις του Προεδρείου δεν ήταν οι πιο επιτυχημένες». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.04.2026 07:01