search
ΣΑΒΒΑΤΟ 08.06.2024 22:31
MENU CLOSE

Σοβαρά επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονικης

19.03.2015 16:13
Ο «ένοχος» για τους ψύλλους στο ΑΠΘ ήταν μια χαριτωμένη... οικογένεια! - Media

Σοβαρά επεισόδια, με έναν τραυματία, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σοβαρά επεισόδια, με έναν τραυματία, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 100 άτομα, νεαρής ηλικίας, ντυμένα στα μαύρα, επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα της αίθουσας, όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος, στο Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ. Στη διάρκεια των επεισοδίων ένας φύλακας τραυματίστηκε και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης.

Ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, αν. καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών Θεόδωρος Λαόπουλος ενημέρωσε για το συμβάν την Εισαγγελία.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας δεν παρίστατο στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, καθώς βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό.

Aποχώρησαν με ασφάλεια προσωπικό, εργαζόμενοι και μέλη της Συγκλήτου από το κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτό, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα, όταν φοιτητές επιχείρησαν να παραβιάσουν την πόρτα που οδηγούσε στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, στον 7ο όροφο του κτιρίου.

Για τον απεγκλωβισμό, μάλιστα, των ατόμων χρειάστηκε η συνδρομή κλειδαρά, καθώς οι φοιτητές, στην προσπάθειά τους να παραβιάσουν την πόρτα, προκάλεσαν σοβαρή ζημιά στην κλειδαριά, που μπλόκαρε. Οι αντιπρυτάνεις του ΑΠΘ, φρόντισαν να αποχωρήσει πρώτα όλο το προσωπικό και οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, ενώ οι ίδιοι έφυγαν τελευταίοι από το κτίριο.

Αυτή τη στιγμή, το κτίριο της Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τελεί υπό κατάληψη από τους φοιτητές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 08.06.2024 22:31