search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 20:28
MENU CLOSE

Τα τελευταία λεπτά κατάλαβαν οι επιβάτες ότι οδεύουν προς το θάνατο- Ακούγονται κραυγές από το μαύρο κουτί ( Photos + Video)

26.03.2015 12:15
Τα τελευταία λεπτά κατάλαβαν οι επιβάτες ότι οδεύουν προς το θάνατο- Ακούγονται κραυγές από το μαύρο κουτί ( Photos + Video) - Media

Σοκαριστική είναι η διαπίστωση του εισαγγελέα Μασσαλίας ότι ακούστηκαν οι κραυγές των επιβατών τα τελευταία λεπτά της βουτιάς θανάτου του αεροσκάφους

Σοκαριστική είναι η διαπίστωση του εισαγγελέα Μασσαλίας ότι ακούστηκαν οι κραυγές  των επιβατών τα τελευταία λεπτά της βουτιάς θανάτου του αεροσκάφους

 Το μαύρο κουτί αποκάλυψε ότι το αεροπλάνο έχανε ύψος για 18 ολόκληρα λεπτά, χωρίς οι επιβάτες να έχουν επίγνωση της τραγικής τους μοίρας. Οπως αποκάλυψε ο εισαγγελέας Μασσαλίας, οι επιβάτες του αεροσκάφους κατάλαβαν τι συνέβαινε μόνο τα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν και ακούστηκαν δυνατά οι κραυγές τους.

Ίσως τα χτυπήματα του πιλότου στην πόρτα του πιλοτηρίου, τα οποία πριν την μοιραία πτώση εντάθηκαν, ανησύχησαν τους άτυχους επιβάτες.

Ο έμπειρος κυβερνήτης ήταν ο μόνος που είχε καταλάβει ότι κάτι περίεργο συνέβαινε, ωστόσο προσπάθησε να παραμείνει ψύχραιμος για να μη δημιουργηθεί πανικός.

Γι’ αυτό και τα χτυπήματα στην πόρτα γίνονται έντονα μόνο προς το τέλος.

Δείτε τη φωτογραφία που αστυνομικοί φρουρούν το σπίτι του συγκυβερνήτη για να εμποδίσουν την οργή των συγγενών των θυμάτων:

Ο συγκυβερνήτης  Andreas Lubitz, 28 ετών, με καταγωγή από το  Montabaur της Γερμανίας, δεν έχασε τις αισθήσεις του αφού οι εγγραφές κατέγραψαν «τον θόρυβο μιας ανθρώπινης αναπνοής, κανονικής, εως την τελική συντριβή». Ο συγκυβερνήτης έμεινε σιωπηλός σε όλη τη διάρκεια της καθόδου του αεροπλάνου, την ώρα που το αεροσκάφος εξέπεμπε σήμα που προειδοποιούσε τους πιλότους να το σηκώσουν. Ολη αυτή την ώρα, ο πιλότος χτυπούσε την πόρτα μάταια, ενώ οι παρεμβάσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας των Γάλλων που είχαν διαπιστώσει την ανωμαλία, μένουν χωρίς απάντηση.

Στα πρώτα 20 λεπτά της καταγραφής των συνομιλιών στο μαύρο κουτί, φαίνεται ότι οι δύο πιλότοι συζητούν «ευγενικά και με λίγο χιούμορ». Οταν όμως ο κυβερνήτης ξεκινάει τη διαδικασία προσγείωσης, ο συγκυβερνήτης γίνεται ξαφνικά «λακωνικός, σύντομος», όπως επεσήμανε ο Εισαγγελέας Μασσαλίας που ερεύνησε το μαύρο κουτί.
«Ακούμε λοιπόν τον κυβερνήτη να λέει στον συγκυβερνήτη να πάρει τον έλεγχο του αεροπλάνου, ακούμε τον θόρυβο μιας καρέκλας που κάνει πίσω και μιας πόρτας που κλείνει», πράγμα που μας κάνει να υποθέσουμε ότι ο κυβερνήτης πήγε στην τουαλέτα.

Από το 1980 όταν άρχισαν οι πρώτες επιθέσεις σε αεροπλάνα, βρέθηκε τρόπος ώστε οι πιλότοι να μπορούν να κλειδώνονται στο πιλοτήριο. Από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001, μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, η διαδικασία αυτή επιβλήθηκε σε όλα τα αεροπλάνα. Μια θωρακισμένη πόρτα κλειδώνει αυτόματα μόλις ο πιλότος μπει στο πιλοτήριο. Απαιτείται ένας κωδικός για να μπει κάποιος από έξω, εκτός κι αν η πόρτα είναι κλειδωμένη από μέσα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 20:23