search
ΤΡΙΤΗ 23.09.2025 10:50
MENU CLOSE

Οι γυναικολόγοι στην δυτική Ρουμανία σταματούν τις αμβλώσεις λόγω Πάσχα

06.04.2015 16:17
Οι γυναικολόγοι στην δυτική Ρουμανία σταματούν τις αμβλώσεις λόγω Πάσχα - Media

Με αφορμή το Πάσχα που για την Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζεται την προσεχή Κυριακή, περίπου 30 γυναικολόγοι από την Τιμισοάρα, στη δυτική Ρουμανία, αποφάσισαν να σταματήσουν τις αμβλώσεις “για να μην λυπήσουν τον Θεό”.

Με αφορμή το Πάσχα που για την Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζεται την προσεχή Κυριακή, περίπου 30 γυναικολόγοι από την Τιμισοάρα, στη δυτική Ρουμανία, αποφάσισαν να σταματήσουν τις αμβλώσεις “για να μην λυπήσουν τον Θεό”.

“Δεν κάνουμε εθελούσιες διακοπές κύησης κατά τη διάρκεια των σημαντικών γιορτών, κυρίως κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και τα Χριστούγεννα, επειδή πιστεύουμε ότι δεν είναι σωστό να στενοχωρούμε τον Θεό”, εξήγησε ο Μάριους Κράινα, γυναικολόγος και διευθυντής του περιφερειακού νοσοκομείου της Τιμισοάρα.

Ο Κράινα εξέφρασε επίσης τη λύπη του για τον αυξημένο αριθμό αμβλώσεων —περίπου 250 την ημέρα— που γίνονται στη Ρουμανία.

“Εδώ σ’ εμάς η άμβλωση θεωρείται μέσο αντισύλληψης, έχουμε ένα από τα πιο αυξημένα ποσοστά αμβλώσεων στην Ευρώπη”, πρόσθεσε.

Οι αμβλώσεις ήταν απαγορευμένες επί του καθεστώτος του δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου και νομιμοποιήθηκαν το 1990. Τη χρονιά εκείνη καταγράφηκαν 992.000 αμβλώσεις, αριθμός τριπλάσιος από εκείνον των γεννήσεων στη Ρουμανία. Έκτοτε, ο αριθμός τους μειώνεται σταδιακά και το 2012 έπεσε στις 88.000 έναντι 200.000 γεννήσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.09.2025 10:50