search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:25
MENU CLOSE

Οι Τούρκοι μουσουλμάνοι μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν χαρτί υγείας!

08.04.2015 18:16
Οι Τούρκοι μουσουλμάνοι μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν χαρτί υγείας! - Media

Η χρήση του χαρτιού υγείας επιτρέπεται πλέον από θρησκευτική αρχή του Ισλαμικού Νόμου, ύστερα από αιώνες απαγόρευσής της στους πιστούς.

 

Η χρήση του χαρτιού υγείας επιτρέπεται πλέον από θρησκευτική αρχή του Ισλαμικού Νόμου, ύστερα από αιώνες απαγόρευσής της στους πιστούς.

Η Τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων εξέδωσε φετβά (θρησκευτική μουσουλμανική απόφαση), δηλώνοντας ότι είναι πλέον αποδεκτή η χρήση του χαρτιού υγείας για την προσωπική υγιεινή, αλλά μόνο αν δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά νερό.

«Αν δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά νερό για τον καθαρισμό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι άλλα υλικά. Ακόμα κι αν κάποιοι θεωρούν ότι το χαρτί είναι ακατάλληλο ως υλικό καθαρισμού, καθώς είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται για γραφή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη χρήση του χαρτιού τουαλέτας» λέει η απόφαση, σύμφωνα με την Hurriyet Daily News.

Η προηγούμενη απαγόρευση σχετικά με την χρήση του χαρτιού τουαλέτας είχε τεθεί από το Qadaahul Haajah, το οποίο είναι ένα αυστηρό σύνολο κανόνων για το πώς και το πότε ένας Μουσουλμάνος πρέπει να ανακουφιστεί. Οι κανόνες αυτοί δημιουργήθηκαν πριν την εφεύρεση του χαρτιού υγείας και ενώ δεν είναι υποχρεωτικοί, αρκετοί από τους ευσεβείς Μουσουλμάνους τους εφάρμοζαν.

Μεταξύ άλλων, κάποιοι από τους κανόνες όριζαν μια σύντομη προσευχή πριν και μετά την τουαλέτα και για τον καθαρισμό μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει νερό, τρεις πέτρες ή το αριστερό του χέρι.

Μάλιστα, κάποιοι κατασκευαστές ειδών υγιεινής «κυκλοφορούσαν» στην αγορά χαρτί υγείας με ετικέτες που ανέγραφαν ότι το προϊόν έχει την έγκριση των τοπικών μουσουλμανικών αρχών. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:24