Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η σεφ Μαρία Λόη ζει ανάμεσα στη Ναύπακτο και τη Νέα Υόρκη καθώς διατηρεί εστιατόρια και στις δύο πόλεις. Το μαγαζί της στο Μανχάταν είναι πολύ γνωστό και έχει διδάξει στους Νεοϋορκέζους ότι η ελληνική κουζίνα δεν είναι μόνο ο μουσακάς και το σουβλάκι.
Η σεφ Μαρία Λόη ζει ανάμεσα στη Ναύπακτο και τη Νέα Υόρκη καθώς διατηρεί εστιατόρια και στις δύο πόλεις. Το μαγαζί της στο Μανχάταν είναι πολύ γνωστό και έχει διδάξει στους Νεοϋορκέζους ότι η ελληνική κουζίνα δεν είναι μόνο ο μουσακάς και το σουβλάκι.
Τώρα, μέσω της συνέντευξής της στους New York Times μαθαίνουν και για τις διακοπές στην Ελλάδα, που είναι πολλά περισσότερα από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.
Η Μαρία Λόη έδωσε συμβουλές για τις ιδανικές συμβουλές στη χώρα μας:
«Υπάρχουν πολλά περισσότερα να ανακαλύψει κανείς στη χώρα μου από τις υπερβολικά τουριστικές Αθήνα, Μύκονο και Σαντορίνη και αν βγείτε από την τυπική τουριστική διαδρομή, θα ανακαλύψετε μέρη με πολύ λιγότερο κόσμο, αλλά πολύ περισσότερη ομορφιά».
Η δημοσιογράφος της νεοϋορκέζικης εφημερίδας επισημαίνει ότι οι περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα επιλέγουν τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως τη Μύκονο.
Ποιους προορισμούς προτείνει όμως η διάσημη σεφ;
Πρώτη επιλογή για τη Μαρία Λόη είναι η Μήλος «η οποία έχει πανέμορφες παραλίες, όπως το Παλιοχώρι όπου η ακτογραμμή είναι γεμάτη από όμορφα βότσαλα». Δεύτερη επιλογή η Νάξος, «όπου μπορείτε να βρείτε αρχαία μνημεία, αλλά και παραλίες».
Η γνωστή σεφ δεν ξεχνά την Κρήτη: «η περιοχή Θαλόρη στο χωριό Καπετανιανά (Ηράκλειο), όπου πολλά παραδοσιακά κτίρια έχουν αναστηλωθεί και αντιπροσωπεύουν την αυθεντική αρχιτεκτονική της Μινωικής περιόδου». Μάλιστα, η διάσημη ελληνίδα σεφ επισημαίνει ότι η περιοχή παραμένει ακόμη ανεξερεύνητη σε σχέση με άλλους Κρητικούς προορισμούς και συμβουλεύει τους Αμερικανούς, όταν φτάσουν στη Θαλόρη να αναζητήσουν τον Μάρκο «ο οποίος ένας πανέμορφος Έλληνας γύρω στα 30. Μεγάλωσε εκεί όπου μένει ακόμα και είναι εκείνος που μπορεί να σας βρει τραπέζι στο ένα και μοναδικό πραγματικό εστριατόριο (της περιοχής) το οποίο επίσης ονομάζεται Θαλόρη. Αγαπά να υποδέχεται τους ξένους στο σπίτι του, όπου τους κερνά ένα ποτήρι τσικουδιά το οποίο συνοδεύει με ένα πιάτο από παρδοσιακούς κοχλιούς, το ελληνικό εσκαργκό».
Όσο για το ποια είναι η ιδανική εβδομάδα για έναν τουρίστα στην Ελλάδα, η Μαρία Λόη προτείνει: «διήμερη παραμονή στην Αθήνα για επίσκεψη στα αξιοθέατα, όπως την ιστορική Ακρόπολη και μία ημέρα κρουαζιέρα στα εκθαμβωτικά νησιά του Αργοσαρωνικού, Αίγινα, Πόρος, Ύδρα και Σπέτσες».
Δεν παραλείπει να προτείνει στους Αμερικανούς να επισκεφθούν το Μικρολίμανο, «όπου υπάρχουν ταβέρνες που προσφέρουν το καλύτερο ψάρι που θα δοκιμάσετε ποτέ».
Από την Αίγινα, δεν πρέπει να παραλείψει κανείς να αγοράσει τα τοπικά φιστίκια. Ο Πόρος «έχει πανέμορφα αρχαία ερείπια από περίτεχνη σκαλιστή πέτρα πάνω στην οποία περιγράφεται η αρχαία ελληνική μυθολογία, ενώ στην Ύδρα δεν κυκλοφορεί κανένα αυτοκίνητο και το κύριο μέσο μεταφοράς είναι τα γαϊδουράκια». Οι Σπέτσες «διαθέτουν πανέμορφες παραλίες», ενώ γίνεται αναφορά από τη Μαρία Λόη και στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας, για την οποία ενημερώνει το αμερικανικό αναγνωστικό κοινό για την προσωπικότητά της και τον ρόλο-κλειδί που είχε κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης.
πηγή: NY Times
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.