search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.04.2026 22:39
MENU CLOSE

Ισπανός Υπ.Οικ.: Κανείς δεν θέλει Grexit, όμως πρέπει να σεβαστείτε τους κανόνες

03.05.2015 11:39
Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Η ευρωζώνη θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ακόμα και αν επικρατήσει το ΟΧΙ - Media

Στόχος του Eurogroup είναι “η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη” και η Αθήνα, η οποία έχει πραγματοποιήσει μία “τεράστια προσπάθεια”, θα πρέπει να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος.

 

Στόχος του Eurogroup είναι “η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη” και η Αθήνα, η οποία έχει πραγματοποιήσει μία “τεράστια προσπάθεια”, θα πρέπει να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος.

“Κανένας δεν εύχεται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι κανονισμοί”, δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

“Αυτό περιλαμβάνει μία λίστα από μεταρρυθμίσεις τις οποίες είμαστε έτοιμοι να αναλύσουμε με ευελιξία. Αλλά, ο στόχος του Eurogroup είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη”, είπε ο ντε Γκίντος.

“Η Ελλάδα έχει κάνει μία τεράστια προσπάθεια, αλλά αυτό που απομένει να πραγματοποιήσει είναι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Η ελληνική οικονομία δεν είναι παραγωγική, δεν είναι ανταγωνιστική και δεν δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης, εξαιτίας των κινήτρων που υιοθετήθηκαν”. “Έχουμε χάσει υπερβολικά πολύ χρόνο, αλλά ελπίζω ότι αυτές τις ημέρες συντελέστηκε αξιοσημείωτη πρόοδος”, πρόσθεσε ο ντε Γκίντος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.04.2026 22:37