search
ΤΡΙΤΗ 18.11.2025 04:34
MENU CLOSE

Ξεκινάει την Δευτέρα το Φεστιβάλ Αθηνών με την Πάπισσα Ιωάννα (Photos)

29.05.2015 13:29
Ξεκινάει την Δευτέρα το Φεστιβάλ Αθηνών με την Πάπισσα Ιωάννα (Photos) - Media

Ο Δημήτρης Μαυρίκιος επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με μια παράσταση που στήνεται γύρω από τα δύο πρόσωπα που καθόρισαν την ζωή και το έργο του Εμμανουήλ Ροΐδη

 

Μετά τις έξι επιτυχημένες παρουσιάσεις του περσινού έργου εν εξελίξει, ο Δημήτρης Μαυρίκιος επανέρχεται με την Πάπισσα Ιωάννα σε πληρέστερη μορφή. Η παράσταση βασίζεται σ’ ένα θεατρικό κείμενο το οποίο προκύπτει ως σύνθεση στοιχείων από το ομώνυμο αφορισμένο μυθιστόρημα (1866), αλλά και από τη ζωή του Ροΐδη με τη μητέρα του. Η συγκλονιστική βιογραφία της Κορνηλίας Ροΐδη μοιάζει, κατά τον σκηνοθέτη, να προσφέρει υλικό για τη θρυλική πάπισσα του Μεσαίωνα, μια γυναίκα που κατόρθωσε να αναρριχηθεί μέχρι το ύψιστο αξίωμα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 18.11.2025 03:50