search
ΤΕΤΑΡΤΗ 18.03.2026 16:50
MENU CLOSE

Τούρτα με δύο σοκολάτες

04.06.2015 18:20
toyrta_me_dyo_sokolates.jpg

Μπορεί να μας τρομάζει η ιδέα να φτιάξουμε μόνοι μας μια τούρτα, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλό απ’ όσο νομίζουμε. Τη φτιάχνουμε με λευκή και μαύρη σοκολάτα και δε θα μείνει ούτε ψίχουλο. 

 

Μπορεί να μας τρομάζει η ιδέα να φτιάξουμε μόνοι μας μια τούρτα, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλό απ’ όσο νομίζουμε. Τη φτιάχνουμε με λευκή και μαύρη σοκολάτα και δε θα μείνει ούτε ψίχουλο. 

 

100 γρ. βούτυρο

300 γρ. μπισκότα τύπου Digestive

900 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

600 γρ. σοκολάτα, λευκή

Για τη σος

100 γρ. σοκολάτα, κουβερτούρα

3 κ.σ. ζάχαρη, άχνη

1 κ.σ. κονιάκ

125 κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

 

Εκτέλεση

 

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά, κατά προτίμηση με τα χέρια μας, με τα μπισκότα. Στρώνουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα τα μπισκότα στον πάτο μιας ανοιγόμενης φόρμας για κέικ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, κρύα από το ψυγείο, σε σαντιγί.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομματάκια. Αφήνουμε τη σοκολάτα να γίνει λίγο χλιαρή και μετά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στη σαντιγί. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να δέσει.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το κονιάκ και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και στολίζουμε με αυτό- την επιφάνεια της τούρτας. Το βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για 1 ώρα και ξεφορμάρουμε κινώντας κυκλικά τη λάμα του μαχαιριού ανάμεσα στα τοιχώματα της φόρμας και στην τούρτα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18.03.2026 16:48