search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:26
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Οργιάζει η αστυνομική βαρβαρότητα σε βάρος Αφροαμερικανών (Videos)

27.07.2015 10:58
ΗΠΑ: Οργιάζει η αστυνομική βαρβαρότητα σε βάρος Αφροαμερικανών (Videos) - Media

Μέλη της αφροαμερικανικής κοινότητας των ΗΠΑ αισθάνονται ότι δεν τους προστατεύει η αστυνομία, δήλωσε χθες η Αμερικανίδα υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς στο ABC News, αναφερόμενη στον πρόσφατο θάνατο μιας Αφροαμερικανής στην φυλακή.

 

Μέλη της αφροαμερικανικής κοινότητας των ΗΠΑ αισθάνονται ότι δεν τους προστατεύει η αστυνομία, δήλωσε χθες η Αμερικανίδα υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς στο ABC News, αναφερόμενη στον πρόσφατο θάνατο μιας Αφροαμερικανής στην φυλακή.

Η υπόθεση της Σάντρα Μπλάντ

Η Σάντρα Μπλαντ συνελήφθη στις 10 Ιουλίου στο Τέξας όταν της ζητήθηκε να κάνει στην άκρη με το αυτοκίνητο που οδηγούσε επειδή δεν είχε βγάλει φλας όταν άλλαξε λωρίδα κυκλοφορίας. Ο αστυνομικός δήλωσε ότι συνέλαβε την 28χρονη γυναίκα επειδή διαπληκτίστηκε μαζί του. 

Η Μπλαντ φυλακίστηκε και βρέθηκε απαγχονισμένη στο κελί της τρεις ημέρες αργότερα.

Ένας στους τρεις Αμερικανούς θεωρεί ότι ο ρατσισμός της αστυνομίας ευθύνεται για τον υψηλό αριθμό Αφροαμερικανών που σκοτώνονται κατά την επιβολή του νόμου

“Πιστεύω ότι αυτό δείχνει την ανησυχία πολλών στην κοινότητα των μαύρων ότι, αν αστυνομικοί τους σταματήσουν για έλεγχο ρουτίνας, δεν θα τους αντιμετωπίσουν με τον επαγγελματισμό και την ευγένεια που αντιμετωπίζουν άλλους ανθρώπους”, δήλωσε η Λιντς σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο ABC News.

Η υπουργός εξέφρασε επίσης ανησυχία για το γεγονός ότι πολλές μειονότητες στην χώρα δεν εμπιστεύονται τα μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου και δεν αισθάνονται ότι έχουν την υποστήριξη του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι μειονότητες αισθάνονται ότι η αστυνομία επιβάλλει τον νόμο σε βάρος τους παρά ότι χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της για να τους προστατεύσει, πρόσθεσε η Λιντς.

Οι ανθρωποκτονίες άοπλων μαύρων από λευκούς αστυνομικούς στις ΗΠΑ έχουν προκαλέσει διαμαρτυρίες σε ολόκληρη την χώρα τα τελευταία χρόνια.

Αυτόν τον μήνα δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Sputnik αποκαλύπτει ότι το ένα τρίτο των αμερικανών πολιτών θεωρεί ότι ο ρατσισμός της αστυνομίας αποτελεί την κύρια αιτία για τον υψηλό αριθμό Αφροαμερικανών που σκοτώνονται κατά την επιβολή του νόμου στις ΗΠΑ.

Λευκός αστυνομικός χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού για να διαλύσει συγκέντρωση μαύρων διαδηλωτών

Την ίδια ώρα η αστυνομία της ευρύτερης περιοχής του Κλίβελαντ ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας λευκός αστυνομικός χρησιμοποίησε χθες σπρέι πιπεριού για να διαλύσει συγκέντρωση μαύρων ακτιβιστών που παρευρίσκονταν στο εθνικό συνέδριο του κινήματος κατά της αστυνομικής βαρβαρότητας “Οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν” στο Κλίβελαντ του Οχάιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε στον ιστότοπό της, το περιστατικό αυτό σημειώθηκε καθώς το συνέδριο πλησίαζε στο τέλος του στις 16:40 τοπική ώρα (23:40 ώρα Ελλάδος). Αστυνομικοί συνόδευαν ένα 14χρονο αγόρι “το οποίο είχε μεθύσει σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε να φροντίσει τον εαυτό του” στο αστυνομικό τμήμα, όταν ένα μεγάλο πλήθος ακτιβιστών προσπάθησε να αποκλείσει το περιπολικό της αστυνομίας και να απελευθερώσει το αγόρι.

 

“Το πλήθος εμπόδισε το όχημα της αστυνομίας να φύγει από την περιοχή. Ένας αστυνομικός έριξε γενικά σπρέι πιπεριού σε μια προσπάθεια να απωθήσει το πλήθος, μάταια”, διευκρινίζει η RTA.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο έφηβος δέχθηκε επιτόπου φροντίδα από πλήρωμα ασθενοφόρου και παραδόθηκε μια ώρα αργότερα στην μητέρα του.

Το ιδρυτικό αυτό τριήμερο συνέδριο του κινήματος “Οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν” στο Κλίβελαντ πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή ως την Κυριακή με την συμμετοχή περίπου 1.200 ανθρώπων, οι οποίοι συζήτησαν θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Πέρυσι έγιναν πολλές διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ έπειτα από κρούσματα αστυνομικής βαρβαρότητας, ορισμένα από τα οποία σημειώθηκαν στο Κλίβελαντ. Τον Νοέμβριο του 2014, ο λευκός αστυνομικός Τίμοθι Λέμαν πυροβόλησε και σκότωσε ένα 12χρονο αγόρι όταν εξέλαβε το ψεύτικο πιστόλι που κρατούσε για πραγματικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:26