search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:30
MENU CLOSE

Εσωκομματικές ζυμώσεις στη ΝΔ στην τελική ευθεία για τις υποψηφιότητες

27.09.2015 11:50
Εσωκομματικές ζυμώσεις στη ΝΔ στην τελική ευθεία για τις υποψηφιότητες - Media

Απομένουν ακόμη πέντε 24ώρα για την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και σιγά – σιγά οι δελφίνοι ανοίγουν τα χαρτιά τους, ενώ έντονες είναι οι εσωκομματικές ζυμώσεις .

 

Απομένουν ακόμη πέντε 24ώρα για την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και σιγά – σιγά οι δελφίνοι ανοίγουν τα χαρτιά τους, ενώ έντονες είναι οι εσωκομματικές ζυμώσεις .

Υποψηφιότητα έκπληξη θεωρείται αυτή του Απόστολου Τζιτζικώστα, την οποία ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.

Ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο δεύτερος επίσημα υποψήφιος μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook σημείωσε «την ανάγκη νικηφόρας σύγκρουσης με το νέο λαϊκισμό που φυτρώνει σύριζα με το παλιό κομματικό κράτος».

«Αλλάζουμε πρώτοι, για να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα» καταλήγει στη δήλωσή του ο υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ.

Ο κ. Τζιτζικώστας πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του είχε, όπως αποκάλυψε η Kυριακάτικη Καθημερινή, συνάντηση με τον κ. Κώστα Καραμανλή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρώην Πρωθυπουργός φέρεται να ανέδειξε ως στοιχείο προβληματισμού και αντικίνητρο το κώλυμα εκλογιμότητας που έχουν οι περιφερειάρχες, βάσει του Συντάγματος, για το σύνολο της θητείας για την οποία εξελέγησαν, εν προκειμένω μέχρι τα μέσα του. Ωστόσο, ο κ. Τζιτζικώστας εμφανίστηκε, εκ του αποτελέσματος, αποφασισμένος να δοκιμάσει τις δυνάμεις του.

Στο μεταξύ κύκλοι του περιβάλλοντος του κ.Απόστολου Τζιτζικώστα, σχολιάζοντας φήμες, σύμφωνα με τις οποίες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα αποσυρθεί από τη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ πριν την ολοκλήρωση της, είπαν ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση και παρέπεμπαν σε αντίστοιχες φήμες που είχαν κυκλοφορήσει πριν από την υποψηφιότητα του για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες, όπως σημείωναν, διαψεύστηκαν πλήρως από τις εξελίξεις.

Στο μεταξύ τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως τι πρόκειται να πράξει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης που μοιάζει να αίρει τις ενστάσεις που είχε εκφράσεις αρχικώς.

Ο εκτελών χρέη Προέδρου της Ν.Δ. απολαμβάνει ισχυρής στήριξης από το καραμανλικό στρατόπεδο ενώ τα τελευταία 24ώρα είχε και διαδοχικές επαφές με τον κ. Κώστα Καραμανλή και σειρά κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. Εξάλλου η καραμανλική πτέρυγα εμφανίζεται αποφασισμένη να παράσχει ισχυρή στήριξη προς τον κ. Μεϊμαράκη.

Στη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Παρασκευής στη Ραφήνα ο Κώστας Καραμανλής με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη βεβιασμένη απόφαση του Β. Μεϊμαράκη να ανοίξει άμεσα τις εσωκομματικές διαδικασίες αλλά τόνισε την στήριξη του στο πρόσωπο του.

Μεταξύ των βουλευτών που κινούνται προς τη μία και μόνη υποψηφιότητα, του κ. Μεϊμαράκη, είναι και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σε όλες τις συναντήσεις που είχε με βουλευτές και στελέχη, επιμένει ότι περιμένει τις αποφάσεις του προέδρου και συνεχίζει να τον στηρίζει. 

Κλειστά κρατούν ακόμα τα χαρτιά τους ο Νίκος Δένδιας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και η Όλγα Κεφαλογιάννη. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει ακόμα αν ο Μάκης Βορίδης ή ο Άδωνις Γεωργιάδη θα θέσουν υποψηφιότητα.

Υπέρ της διεξαγωγής της εκλογής έχει ταχθεί αναφανδόν ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος δεν αποκλείει την υποβολή υποψηφιότητας στην περίπτωση όμως που δεν είναι υποψήφιος ο Μάκης Βορίδης.

Στο μεταξύ «παρών» δηλώνει και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος απέστειλε επιστολή στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας τους να στηρίξουν με την υπογραφή τους την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος.

Mε βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, και εκτός εκπλήξεως ενδεχόμενη πέμπτη υποψηφιότητα για την Προεδρία της Ν.Δ. θα προέρχεται από τον κ. Βασίλη Κικίλια. Στο παρασκήνιο, ο βουλευτής Α’ Αθήνας έχει ήδη κινητοποιηθεί προς άγρα υπογραφών ενώ αντλεί και ισχυρή στήριξη από στελέχη του σαμαρικού περιβάλλοντος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:30