search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:06
MENU CLOSE

Στην Τσετσενία ο γάμος είναι μαρτύριο για τις γυναίκες – Οι απαγορεύσεις που μετατρέπουν τις νύφες σε… αντικείμενα (Video)

16.10.2015 08:13
Στην Τσετσενία ο γάμος είναι μαρτύριο για τις γυναίκες – Οι απαγορεύσεις που μετατρέπουν τις νύφες σε… αντικείμενα (Video) - Media

Όχι πυροβολισμούς στους γάμους, κρατάτε τις γυναίκες σε απόσταση από τους άνδρες και μην αφήνετε τη νύφη να κόψει την τούρτα είναι κάποιες από τις οδηγίες που εξέδωσαν για τις γαμήλιες τελετές οι αρχές στην Τσετσενία, με στόχο να διαφυλάξουν την πνευματική και ηθική ανάπτυξη των νέων.

 

Όχι πυροβολισμούς στους γάμους, κρατάτε τις γυναίκες σε απόσταση από τους άνδρες και μην αφήνετε τη νύφη να κόψει την τούρτα είναι κάποιες από τις οδηγίες που εξέδωσαν για τις γαμήλιες τελετές οι αρχές στην Τσετσενία, με στόχο να διαφυλάξουν την πνευματική και ηθική ανάπτυξη των νέων.

Η Dailymail δημοσιεύει μία σειρά φωτογραφιών που δείχνουν πως είναι η εφαρμογή αυτών των περίεργων κανόνων που μετατρέπουν τη νύφη από πρωταγωνίστρια του γάμου σε… φόντο.

Αν και δεν υπάρχει νόμος που να το επιβάλει οι οδηγίες στην Τσετσενία έχουν μεγάλη ισχύ, καθώς οι Τσετσένοι πιέζονται να υιοθετήσουν συντηρητικές συμπεριφορές με βάσει τις ισλαμικές παραδόσεις.

Η Madina Shagidaeva μέλος της πολιτιστικής επιτροπής του Γκρόζνι, είπε ότι τα τελευταία χρόνια στους γάμους άρχισαν να αγνοούν τις παραδόσεις και «δεν θέλουμε να βλέπουμε ανήθικες συμπεριφορές, θέλω να υπάρχει κώδικας ντυσίματος», πρόσθεσε.

Οδηγίες έχουν δοθεί και στους ιδιοκτήτες των αιθουσών που γίνονται γάμοι για την συμπεριφορά των καλεσμένων. Εάν οι καλεσμένοι δεν συμπεριφέρονται όπως πρέπει στην πίστα τότε θα πρέπει να κλείνουν τη μουσική μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη.

Στις απαγορεύσεις περιλαμβάνεται και η απαγόρευση της «μπαλωθιάς» ιδιαίτερα μέσα στις μεγάλες πόλεις.

Για τους Τσετσένους ο γάμος είναι μία γιορτή που κρατάει τρεις ημέρες. Οι γάμοι παραδοσιακά πληρώνονται από τους γαμπρούς, οι καλεσμένοι είναι όλοι από την πλευρά του γαμπρού και για αυτούς τους λόγους εκλαμβάνονται ως αρνητική περίσταση για την οικογένεια της νύφης.

Το απόγευμα ο γαμπρός παίρνει τη νύφη και την πάει στην τελετή. Κάθεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο και δεν έχει δυνατότητα να χορέψει ή να συμμετέχει στις εκδηλώσεις. Όλη την ημέρα την συστήνουν στους συγγενείς και της επιτρέπεται να καθίσει μόνο εάν της δοθεί η άδεια.

 

Μετά την τελετή της δείχνουν το καινούριο της σπίτι, μετά από μία σειρά τεστ για να διαπιστώσουν την «εξυπνάδα» της, την βάζουν να κάτσει δίπλα σε ένα παράθυρο και της δίνουν να κρατήσει ένα μικρό αγόρι για να της «φέρει τύχη» και να γεννήσει γιο.
Οι καλεσμένοι φέρνουν δώρα και μετά κάθονται στο τραπέζι και παίρνουν μέρος σε ένα μεγάλο γεύμα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:05