search
ΠΕΜΠΤΗ 22.01.2026 12:09
MENU CLOSE

“Απελευθέρωση” πλειστηριασμών από Δευτέρα

30.10.2015 06:35
"Απελευθέρωση" πλειστηριασμών από Δευτέρα - Media

Στην απελευθέρωση από την προσεχή Δευτέρα 2 Νοεμβρίου όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης  προχωρά η κυβέρνηση, καθώς δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς της υπουργικής απόφασης «αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών». 

 

Στην απελευθέρωση από την προσεχή Δευτέρα 2 Νοεμβρίου όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης  προχωρά η κυβέρνηση, καθώς δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς της υπουργικής απόφασης «αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών». 

Πρακτικά δηλαδή θα μπορούν να προχωρήσουν εξώσεις και κάθε είδους αναγκαστικές εκτελέσεις, όπως είναι οι πλειστηριασμοί. Πάντως, αυτό δεν αφορά την α’ κατοικία η οποία προστατεύεται πλήρως μέχρι το τέλος του έτους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης «δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς της υπ’ αριθμ. 49214/21?7?2015 Κοινής Υπουργικής Απόφασης ‘Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών’» 

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «ανακοινώνει ότι δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς της υπ’ αριθμ. 49214/21?7?2015 Κοινής Υπουργικής Απόφασης ‘Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών’ (Β΄ 1525), η οποία έχει ήδη παραταθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 με την υπ’ αριθμ. 57384/31?8?2015 όμοια (Β΄ 1867) και στη συνέχεια μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 με την υπ΄ αρ. 70905/29.9.2015 όμοια (Β’ 2110)».

 

Πηγή: tovima.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 22.01.2026 12:08