search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 19:48
MENU CLOSE

Αντικαταστάθηκε ο Νικολόπουλος από την επιτροπή που θα εξετάσει τον Πανούση – Τι λέει ο ίδιος

11.11.2015 14:27
Αντικαταστάθηκε ο Νικολόπουλος από την επιτροπή που θα εξετάσει τον Πανούση – Τι λέει ο ίδιος - Media

Με μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, που προκαλεί ερωτήματα, ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς αντικαταστάθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος είχε ζητήσει από την κυβέρνηση, και με ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, εξηγήσεις για τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση.

 

Με μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, που προκαλεί ερωτήματα, ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς αντικαταστάθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος είχε ζητήσει από την κυβέρνηση, και με ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, εξηγήσεις για τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση.

Ο Νίκος Νικολόπουλος αντικαταστάθηκε από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η αντικατάσταση Νικολόπουλου σχετίζεται με τον φόβο της κυβέρνησης να υπάρξει κάποιου είδους αντάρτικο από την πλευρά του βουλευτή των ΑΝΕΛ κατά την διάρκεια της έγκρισης του νέου διευθυντή Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. καθώς η ισορροπία στην Επιτροπή κινείται στην κόψη του ξυραφιού αφού αποτελείται από 11 βουλευτές της κυβέρνησης και 10 της αντιπολίτευσης.

Κατά την έναρξη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να κληθούν την ερχόμενη Πέμπτη και οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας ζήτησε να ερευνηθεί αν το νομοσχέδιο Παρασκεύοπουλου που προέβλεπε την υφ’ όρων απόλυση κρατουμένων αποτελούσε «προϊόν συνδιαλλαγής» με κρατούμενους. 

Τι απαντά ο βουλευτής

Ο ίδιος ο Νίκος Νικολόπουλος, με ανακοίνωσή εκφράζει την απορία του για την αντικατάσταση, συνδέοντάς την με την προτροπή του για την διαλεύκανση των κταγγελιών Πανούση.

Ακόμη σημειώνει ότι οι κύριοι Πανούσης και Ρουμπάτης πρέπει να δώσουν απαντήσεις ενώ κάνει λόγο και για «κόπρο του Αυγείου»

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του

«Αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί αντικαταστάθηκα,  από μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, ενώ  κατά την χτεσινή συνεδρίαση, ζήτησα να διαλευκανθούν οι καταγγελίες Πανούση .

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η  αλήθεια σώζει.

Πρέπει όλα τα ντοκουμέντα να δουν το φως της δημοσιότητας.

Πρέπει να απαντήσουν οι κύριοι Πανούσης και  Ρουμπάτης εάν ήσαν και αυτοί λειτουργοί του «βαθέος κράτους» ή εάν έχουμε να κάνουμε απλά, με συμπτώματα μιας έρπουσας «μαφιοζοποίησης» της «δημόσιας ζωής».

Προσωπικά διερωτώμαι: Τι εξυπηρετεί η αντικατάσταση μου ;

Τέλος ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δηλώνω, ότι θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις κάθε προσπάθεια προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και «θα βάλουμε πλάτη», ώστε ο Πρωθυπουργός να τα καταφέρει και να καθαρίσει  την «κόπρο του Αυγείου , όπως άλλωστε απαιτεί και ο Ελληνικός λαός. ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 19:48