search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:32
MENU CLOSE

Ο Πάπας έστειλε στη διαμαρτυρία για το κλίμα τα… μοκασίνια του

01.12.2015 05:39
Ο Πάπας έστειλε στη διαμαρτυρία για το κλίμα τα… μοκασίνια του - Media

Ο Πάπας Φραγκίσκος που στο παρελθόν έχει εκφράσει πολλές φορές την ανησυχία του για την κλιματική αλλαγή, δεν θα μπορούσε να λεέιπει από τημεγάλη διαδήλωση που διοργάνωσαν ακτιβιστές στο Παρίσι. 

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος που στο παρελθόν έχει εκφράσει πολλές φορές την ανησυχία του για την κλιματική αλλαγή, δεν θα μπορούσε να λεέιπει από τημεγάλη διαδήλωση που διοργάνωσαν ακτιβιστές στο παρίσι. Όμως ο ίδιος βρίσκεται στην Αφρική. Έτσι λοιπόν σε αυτή την πρωτότυπη διαμαρτυρία, καθώς οι πορείες είχαν απαγορευθεί στο Παρίσι μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ο Πάπας έστειλε αυτό που έπρεπε: τα παπούτσια του.

Ανάμεσα στα περίπου 20.000 ζευγάρια, που τοποθετήθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας του Παρισιού, ως εναλλακτική μορφή διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή, με αφορμή τη Σύνοδο για το Κλίμα στη γαλλική πρωτεύουσα, ήταν και τα μοκασίνια του Ποντίφικα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε ένα ζευγάρι μαύρα μοκασίνια για τη διαμαρτυρία, ενώ και ο γ.γ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν συμμετείχε στέλνοντας στην πλατεία Δημοκρατίας ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:30