search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:34
MENU CLOSE

Σήμερα οι άδειες, αύριο οι άδειες…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1895
17-12-2015
17.12.2015 15:37
tv-1.jpg

Πότε θα προκηρυχθούν;

 

Θυμάστε μια εποχή που είχε ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες και το μόνο που έμενε ήταν να γίνει ο διαγωνισμός για να ξεκινήσει η «νέα εποχή» στην ελληνική τηλεόραση; Κοντά δύο μήνες έχουν περάσει και ακόμα την περιμένουμε αυτή τη «νέα εποχή»… 
 
Πρώτα έφταιξε η ημιτελής διάταξη του ΕΣΡ, μετά το φιάσκο με τις εκλογές της Ν.Δ. Το θέμα είναι ότι άδειες ακούμε και άδειες δεν βλέπουμε! Και δεν μιλάμε για ένα θέμα ήσσονος σημασίας, αλλά για ένα ζήτημα που αποτέλεσε (και αποτελεί) «σημαία» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. και που αποτελεί «ναυαρχίδα» για την προσπάθεια που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το «μνημόνιο της Αριστεράς».
 
Τη στιγμή λοιπόν που οι καναλάρχες ετοιμάζουν τα σχέδιά τους για την επόμενη μέρα (είτε στο εσωτερικό είτε στο… εξωτερικό), ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει θεωρείται ιδανικός για το χτίσιμο «σχέσεων» μεταξύ κυβέρνησης και των μεγαλοπαραγόντων των ΜΜΕ. Βλέπετε δεν είναι τυχαία η αλλαγή στάσης κάποιων Μέσων προς το Μαξίμου, ενώ και οι «κορόνες» από την άλλη πλευρά έχουν χαμηλώσει την έντασή τους τώρα τελευταία.
 
Βέβαια όλα αυτά μπορεί να είναι απλώς κινήσεις τακτικής στη μιντιακή «σκακιέρα», καθώς το Μαξίμου εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο και στον αριθμό των αδειών που θα προκηρυχθούν αλλά και στον τρόπο που θα γίνει ο διαγωνισμός. Η μόνη ουσιαστική αλλαγή τις τελευταίες μέρες φαίνεται να είναι κάποιες νομοθετικές τροποποιήσεις που ενδέχεται να προκύψουν και οι οποίες θα έχουν να κάνουν με τις εταιρείες που σχεδιάζουν να μετακομίσουν στα… ξένα! Βλέπετε δεν είναι ιδιαίτερα συμφέρον για το Μέγαρο Μαξίμου να φύγουν οι καναλάρχες από τα μέρη μας για να πάνε κάπου που θα έχουν πολύ ευνοϊκότερες συνθήκες λειτουργίας και θα εκπέμπουν κανονικά στην Ελλάδα. 
 
Όλα αυτά βέβαια μέχρι να γίνουν οι ανακοινώσεις για το ΕΣΡ. Από εκεί και μετά αναμένεται να ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» και… όποιον πάρει ο Χάρος!
 
Γιατί και οι συνεχείς αναφορές του πρωθυπουργού στην τηλεοπτική διαπλοκή και πως πρέπει να εκλείψει άμεσα δεν είναι καθόλου τυχαίες, καθώς φαίνεται πως το έχει πάρει όλο πάνω του, σε μία προσπάθεια και να αποφορτίσει τους Σπίρτζη και Παππά (που όταν δεν ακούγονται κάνουν περισσότερες δουλειές…) αλλά και να δείξει πως η ναυαρχίδα της κυβερνητικής πολιτικής δεν άλλαξε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:19