search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 08:22
MENU CLOSE

Το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου ζητά την απόσυρση του προσχεδίου του ασφαλιστικού

18.01.2016 22:03
12 μήνες φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη - Media

Το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου με απόφασή του υπερψήφισε την πρόταση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και ζητά από την κυβέρνηση την άμεση απόσυρση του προσχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό.

 

Το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου με απόφασή του υπερψήφισε την πρόταση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και ζητά από την κυβέρνηση την άμεση απόσυρση του προσχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό.

Το θέμα συζητήθηκε κατά την σημερινή συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου ύστερα από πρόταση της πλειοψηφίας, κατά την οποία ο περιφερειάρχης ζήτησε την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου νόμου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση εξαρχής με όλες τις κοινωνικές ομάδες, ώστε να επιτευχθεί ένα επίπεδο συμφωνίας.

Ο Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε «πολιτικό και επικοινωνιακό τερτίπι» τη «δήθεν» όπως είπε διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό πρώτα στο εξωτερικό και μετά στο εσωτερικό της χώρας, γεγονός το οποίο θα επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις, και ζήτησε από την κυβέρνηση να μιλήσει με ειλικρίνεια ενημερώνοντας τους Έλληνες πολίτες για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει όταν υπέγραψε το 3ο μνημόνιο.

Τόνισε ότι με το νέο αυτό ασφαλιστικό νόμο θα αποδομηθούν σημαντικοί τομείς της Ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα δε ο τομέας της αγροτικής οικονομίας, όπου οι αποδόσεις των επενδύσεων είναι γρήγορες και συνεισφέρουν σημαντικά στην παραγωγική δυναμική της χώρας, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Οι φορολογικοί συντελεστές για την αγροτική οικονομία θα τη διαλύσουν τελείως, αφού δεν είναι μόνο το μεγάλο φοροδοτικό βάρος, που θα επηρεάσει αρνητικά την παραγωγική της δυνατότητα, αλλά και η αδυναμία του χρηματοπιστωτικού συστήματος να παράσχει την απαιτούμενη χρηματοδότηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι η μείωση αυτή θα βγάλει εκτός στόχων και τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Υπογράμμισε, ακόμη, πως «αποτελεί παραμύθι ότι θα πληρώσουν το βάρος οι εύπορες κοινωνικές ομάδες, αφού για μια ακόμη φορά θα πληγούν από τα μέτρα αυτά, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμία μέριμνα, καμία προστασία για όλους όσους ήταν πάντοτε έντιμοι, νόμιμοι και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 08:20