search
ΤΡΙΤΗ 23.12.2025 04:22
MENU CLOSE

Σχολείο στην Αυστρία αντικατέστησε τα θρανία με ποδήλατα γυμναστικής

05.03.2016 14:21
Σχολείο στην Αυστρία αντικατέστησε τα θρανία με ποδήλατα γυμναστικής  - Media

Το μυαλό και το σώμα τους ταυτόχρονα γυμνάζουν περίπου 200 μαθητές στην Αυστρία. 

 

Το «νους υγιής εν σώματι υγιεί» φαίνεται πως έχουν στο μυαλό τους οι καθηγητές ενός σχολικού συγκροτήματος, στο Dietrichgasse κοντά στην Βιέννη, οι οποίοι αποφάσισαν να …αντικαταστήσουν τα θρανία με ποδήλατα για να διατηρούνται σε καλή φυσική κατάσταση οι περίπου 200 μαθητές του.

Οι καθηγητές του σχολείου και εμπνευστές της πρωτότυπης ιδέας επισήμαναν στον  στον αυστριακό τηλεοπτικό σταθμό «ORF» πως η άσκηση βοηθά τους μαθητές να μένουν συγκεντρωμένοι στην τάξη εκτός από τη διατήρηση της φόρμας τους.

«Οι μαθητές μπορούν επίσης να γράφουν, να διαβάζουν και να κάνουν ό,τι άλλο έκαναν την ίδια ώρα που κάνουν ποδήλατο», ανέφερε χαρακτηριστικά καθηγήτρια, την ώρα που οι μαθητές δηλώνουν ενθουσιασμένοι. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.12.2025 04:17