search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 04:25
MENU CLOSE

Αθωώθηκαν οι ακτιβίστριες FEMEN-Μπορούν να διαδηλώνουν γυμνόστηθες στη Γαλλία

24.03.2016 16:34
Το μήνυμα-διαμαρτυρία των Femen για τις δολοφονίες γυναικών (Photos/Video) - Media

 

Αθωώθηκαν την Τετάρτη οι FΕΜΕΝ, οι οποίες είχαν κατηγορηθεί για σεξουαλική επιδειξιομανία όταν διαδήλωσαν γυμνόστηθες στη δίκη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος δικαζόταν για την εκπόρνευση επτά γυναικών.

Οι τρεις ακτιβίστριες, που είχαν γράψει στο γυμνό στήθος τους «νταβατζήδες, πελάτες, ένοχοι» και φώναζαν στο αυτοκίνητο του Στρος Καν, συνελήφθησαν το Φεβρουάριο του 2015. «Πρόκειται για πολιτική διαμαρτυρία και δεν πρέπει να συγχέεται με σεξουαλική επιθετικότητα», ξεκαθάρισε η δικηγόρος τους, Valentine Reberioux. «Χρησιμοποιούν το γυμνό κορμί τους ως μέσο έκφρασης, αυτό είναι όλο», πρόσθεσε. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει ποινή με αναστολή τρεις μήνες και πρόστιμο, δίνοντας προθεσμία δέκα μέρες για να ασκήσουν οι FΕΜΕΝ έφεση.

«Η σημερινή νίκη των FΕΜΕΝ στο δικαστήριο της Λιλ είναι νίκη όλων των φεμινιστριών. Είναι η σεξουαλική κακοποίηση που πρέπει να απαγορευτεί, όχι ο φεμινισμός. Ο αγώνας συνεχίζεται!», έγραψαν οι ακτιβίστριες στην ιστοσελίδα τους.

Οι FEMEN διαμαρτύρονται για τη σεξουαλική βία εναντίον των γυναικών. Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοβουλία γυναικών που διαδηλώνουν γυμνόστηθες, με σλόγκαν γραμμένα στο στήθος και λουλούδια στα μαλλιά. Η ιδεολογία τους παραπαίει ανάμεσα στο σεξουαλικό εξτρεμισμό και το φεμινισμό. Η ομάδα των FEMEN έχει κριθεί δύο φορές ένοχη στη Γαλλία. Σε μία ακτιβίστρια, που επιτέθηκε χωρίς πουκάμισο σε κέρινο ομοίωμα του Πούτιν στο Παρίσι το 2014, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ, ενώ σε μία άλλη επιβλήθηκε ποινή με αναστολή ενός μήνα, επειδή διαδήλωσε γυμνόστηθη εναντίον των περιορισμών των αμβλώσεων στην Ισπανία, το Δεκέμβριο του 2013. Και στις δύο περιπτώσεις ασκήθηκε έφεση.

Πηγή: Russia Today

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07