search
ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 21:01
MENU CLOSE

Τόσκας: Δεν μπήκαν Σκοπιανοί στην ελληνική επικράτεια

11.04.2016 06:41
Σκοπιανός αστυνομικός προς πρόσφυγες: Είμαι έτοιμος να πεθάνω για τη χώρα μου (Video) - Media

Οι σκοπιανοί αστυνομικοί δεν πέρασαν στην ελληνική επικράτεια είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και τόνισε ότι η δικαιοσύνη έχει ήδη επιληφθεί για αλληλέγγυους που δρουν παράνομα.

 

Οι σκοπιανοί αστυνομικοί δεν πέρασαν στην ελληνική επικράτεια είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και τόνισε ότι η δικαιοσύνη έχει ήδη επιληφθεί για αλληλέγγυους που δρουν παράνομα.

 «Οι χθεσινοί δαρμένοι θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές» είπε ο υπουργός για τα χθεσινά επεισόδια στην Ειδομένη και πρόσθεσε ότι «εμείς ως χώρα κάνουμε τις σωστές κινήσεις. Οι Σκοπιανοί άσκησαν υπέρεμετρη βία».

Εξήγησε ότι δεν μπήκαν στην ελληνική επικράτεια οι Σκοπιανοί αστυνομικοί που πέρασαν από την τρύπα του φράκτη, την οποία είχαν ανοίξει οι πρόσφυγες.

Τόνισε ότι «έχουν γνώση οι φύλακες», αναφερόμενος σε «αλληλέγγυους» που είτε δρουν παράνομα, είτε προτρέπουν πρόσφυγες να κάνουν παράνομες πράξεις. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι δικαστικές Αρχές έχουν ήδη επιληφθεί για όσους είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της παράνομης εισόδου στην ΠΓΔΜ, περνώντας το ποτάμι.

Είπε πως υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων και πως έως το Πάσχα θα έχει λυθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ειδομένη και στον Πειραιά.

Για τα επεισόδια στον Πειραιά ανέφερε πως έγιναν χθες συλλήψεις και πως έχει αναγνωριστεί ο δράστης της επίσθεης με σιδηρόβεργα εναντίον εικονολήπτη.

Αναγνώρισε ότι έχουν γίνει κάποια λάθη, σημειώνοντας, όμως, πως πρόκειται για μια τεράστια επιχείρηση και κάλεσε όλους να βλέπουν το δάσος και τι γίνεται σε ολόκληρη τη χώρα και όχι σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση της Αστυνομίας το Σάββατο είπε ότι γίνεται έρευνα για αμέλεια και ολιγωρία.

Νέα προσπάθεια να πειστούν οι πρόσφυγες στον Πειραιά

Νέα προσπάθεια να πειστούν οι μετανάστες και πρόσφυγες να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, θα καταβληθεί εκ νέου σήμερα από στελέχη του λιμενικού σώματος στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-2, ενώ από προχθές Σάββατο ξεκίνησε η διανομή των ενημερωτικών φυλλαδίων στους δύο επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, αλλά και στην Πέτρινη Αποθήκη.

Το φυλλάδιο εξηγεί στους μετανάστες και πρόσφυγες ότι, φτάνοντας στις δομές φιλοξενίας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν από τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να ασκήσουν τα δικαιώματά τους όσον αφορά την αίτηση ασύλου στην Ελλάδα και τη δυνατότητα για όσους πληρούν τους όρους ένταξής τους σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, από το λιμενικό σώμα, ανέρχονται σε 4.500 άτομα, ενώ το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Αριάδνη” μεταφέροντας 10 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μιλώντας χθες στο δημοτικό ραδιόφωνο στο κανάλι 1 του Πειραιά, για το θέμα των προσφύγων, που διαμένουν προσωρινά στο λιμάνι, είπε ότι έχει ξεπεραστεί κάθε όριο.

 «Μας κατήγγειλαν» υπογράμμισε «ότι δεν κάνουμε αυτό που πρέπει στο θέμα αυτό. Όμως ειδικά στο λιμάνι, ο δήμος δεν έχει καμία δικαιοδοσία και καμία αρμοδιότητα. Παρ’ όλα αυτά, από ανθρωπιστικής πλευράς, κάναμε τα πάντα για να βοηθήσουμε και να συνεισφέρουμε όπως μπορούμε» σημείωσε ο κ.Μώραλης. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ενώ υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι το λιμάνι θα φιλοξενούσε 1000 άτομα για 24 ώρες φθάσαμε να έχουμε περισσότερο από 4.500 άτομα παραπάνω από 1 μήνα στο λιμάνι.

Η εκτίμησή μου, κατέληξε ο δήμαρχος, είναι ότι δεν πρόκειται να αδειάσει το λιμάνι, όπως λέγεται, σίγουρα όμως θα έχει μειωθεί αισθητά ο κόσμος που θα βρίσκεται εκεί.

Αύριο Τρίτη 12 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 21:00