search
ΤΡΙΤΗ 30.09.2025 21:35
MENU CLOSE

Έλεγχο σε βάθος δεκαετίας για τη διαφημιστική δαπάνη στα ΜΜΕ αποφάσισε η Εξεταστική-Όχι από ΝΔ

18.05.2016 19:32
«Εμφύλιος» στις ΗΠΑ: «Ο Τραμπ κέρδισε», φωνάζει διαδηλωτής στην Ολομέλεια (Live) - Media

Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει η εξεταστική επιτροπή, η οποία διερευνά τα «θαλασσοδάνεια» σε κόμματα και ΜΜΕ, στοιχεία από τις τράπεζες για την διαφημιστική δαπάνη προς τα ΜΜΕ σε βάθος 10ετίας.

 

Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει η εξεταστική επιτροπή, η οποία διερευνά τα «θαλασσοδάνεια» σε κόμματα και ΜΜΕ, στοιχεία από τις τράπεζες για την διαφημιστική δαπάνη προς τα ΜΜΕ σε βάθος 10ετίας.

Με την πρόταση για τον έλεγχο του ύψους της διαφημιστικής δαπάνης από τις τράπεζες προς τα ΜΜΕ διαφώνησε το «γαλάζιο» στρατόπεδο με τον Μάκη Βορίδη να υποστηρίζει πως η Εξεταστική Επιτροπή δεν έχει λάβει τέτοια εντολή από την Ολομέλεια της Βουλής. Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων ενώ το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δήλωσαν «παρών».

Παράλληλα, η εξεταστική επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία την κατά προτεραιότητα εξέταση των δανείων των οκτώ τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας. Η συγκεκριμένη πρόταση σήκωσε «κύματα» αντίδρασης από την πλευρά της ΝΔ, η οποία υποστήριξε ότι με αυτό τον τρόπο επιχειρείται «στοχοποίηση» συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης και ζήτησε τον άμεσο έλεγχο των εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας, αφήνοντας υπαινιγμούς για περί προστασίας εφημερίδων φίλα προσκείμενων στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Με βάση πάντως την απόφαση της Επιτροπής οι δανειακές συμβάσεις των εφημερίδων και των άλλων έντυπων μέσων ενημέρωσης θα ακολουθήσει στην πορεία της εξεταστικής. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.09.2025 21:34