search
ΤΡΙΤΗ 07.10.2025 00:28
MENU CLOSE

Μπόρις Τζόνσον: Θα καταφέρουμε να ελέγξουμε το μεταναστευτικό μόνο όταν βγούμε από την ΕΕ

19.07.2016 17:26
Μπόρις Τζόνσον: «Ευκαιρία» η εκλογή Τραμπ για την ΕΕ - Media

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα πως ο έλεγχος της μετανάστευσης θα καταστεί εφικτός μόλις η Βρετανία ολοκληρώσει την διαδικασία αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό που είναι σίγουρα εφικτό, έπειτα από την αποχώρηση από την ΕΕ και μόλις λήξουν οι δεσμεύσεις μας για την ελευθερία της κίνησης των προσώπων, θα μπορούμε να έχουμε ένα σύστημα ελέγχου», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό άμεσα, προφανώς, καθώς είμαστε ακόμη κράτος-μέλος της ΕΕ», συμπλήρωσε.

Παράλληλα ο Βρετανός ΥΠΕΞ κάλεσε την Ρωσία να χρησιμοποιήσει «την μοναδική δυνατότητα» που διαθέτει να τερματίσει τον πόλεμο στην Συρία, πείθοντας τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να δώσει τέλος στα πέντε χρόνια συγκρούσεων.

«Η Ρωσία, ιδιαιτέρως, έχει μια μοναδική δυνατότητα να πείσει το καθεστώς του Άσαντ να δώσει ένα τέλος στην σφαγή και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Αμερικανό ομόλογο του Τζον Κέρι ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην χώρα.

Παράλληλα, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη σε παγκόσμιους ηγέτες για τα αγενή σχόλια και τις προσβολές που τους απηύθυνε στο παρελθόν, ο Τζόνσον τόνισε πως θα χρειαζόταν πολύ καιρός για κάτι τέτοιο, υποστηρίζοντας πως πολλές τοποθετήσεις του παρερμηνεύτηκαν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.10.2025 00:27