search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:12
MENU CLOSE

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ΠΓΔΜ – 21 οι νεκροί από τις πλημμύρες

07.08.2016 18:31
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ΠΓΔΜ - 21 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Media

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ τα Σκόπια και άλλες περιοχές της χώρας που επλήγησαν από πλημμύρες.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι δραματικός: 21 νεκροί, έξι επισήμως αγνοούμενοι και δεκάδες τραυματίες και ξεσπιτωμένοι.

Η αστυνομία και ο στρατός της χώρας πραγματοποιούν έρευνες με ελικόπτερα για τους αγνοούμενους στις πληγείσες περιοχές, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των απωλειών θα αυξηθεί, όσο περνούν οι ώρες.

Οι αρχές των Σκοπίων εκτιμούν ότι περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι χρειάζονται άμεσα στέγη, τροφή και νερό ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τα θύματα πνίγηκαν από τα ορμητικά νερά που προκάλεσαν σφοδρές βροχοπτώσεις μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

Το χειρότερο είναι ότι με βάση τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν εκ νέου τη γείτονα χώρα. Οι αρχές της χώρας καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34