search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.03.2026 00:18
MENU CLOSE

Και ο Λευκός Οίκος στη «μάχη της Apple»: «Μονομέρεια» στις ενέργειες της Επιτροπής

30.08.2016 17:07
Και ο Λευκός Οίκος στη «μάχη της Apple»: «Μονομέρεια» στις ενέργειες της Επιτροπής - Media
 
Ακόμα και ο Λευκός Οίκος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβάλλει πρόστιμο-μαμούθ στην Apple, κατηγορώντας την για διαφυγή φόρου.
 
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην υιοθετεί «μονομερή» προσέγγιση σε φορολογικά ζητήματα. «Ανησυχούμε από μια μονομερή προσέγγιση που απειλεί να υπονομεύσει την πρόοδο που έχουμε πετύχει μαζί με τους Ευρωπαίους για ένα δίκαιο, διεθνές φορολογικό σύστημα» είπε ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.
 
«Και όταν λέω δίκαιο, εννοώ για τους φορολογούμενους αλλά επίσης και για τις εταιρείες που προσπαθούν να κάνουν δουλειές σε όλον τον κόσμο», πρόσθεσε.
 
Ο εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανόν η εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Apple να είναι άδικη για τους Αμερικανούς φορολογούμενους επειδή η εταιρεία ενδεχομένως να μπορεί να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά στις ΗΠΑ ως έκπτωση φόρου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.03.2026 00:15