search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 15:11
MENU CLOSE

Εξευτελιστική αποζημίωση σε 18χρονο αφροαμερικανό που δέχθηκε άδικη επίθεση από αστυνομικούς

01.09.2016 11:21
Και νέα επίθεση ενόπλου σε σχολείο των ΗΠΑ - Τρεις τραυματίες - Media

Ο Deshawn Franklin βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή πριν από τέσσερα χρόνια.

 

Ο Deshawn Franklin βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο άτυχος νεαρός βρισκόταν στο σπίτι του όταν εισέβαλαν οι αστυνομικοί, χωρίς να κατέχουν σχετικό ένταλμα, και τον συνέλαβαν μετά που τον γρονθοκόπησαν και τον ακινητοποίησαν με τη χρήση taser. Η αστυνομία έψαχνε τον μεγαλύτερο αδερφό του, ο οποίος κατηγορείτο για ενδο-οικογενειακή βία.

Οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως είχαν συλλάβει το λάθος άνθρωπο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους στο αστυνομικό τμήμα αλλά δεν τον ελευθέρωσαν, καθώς είχε αντισταθεί στη σύλληψη του.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο Deshawn κέρδισε τη μήνυση που είχε καταθέσει κατά των αστυνομικών. Το αστρονομικό ποσό που του επιδικάστηκε ήταν 18 δολάρια, ένα δολάριο από κάθε αστυνομικό που μετείχε στη σύλληψη του.

Η οικογένεια ζητούσε αποζημίωση ενός εκατομμυρίου δολαρίων αλλά, σύμφωνα με το δικαστήριο, δεν προσκόμισε κανένα από τα απαραίτητα έγγραφα που θα υποστήριζαν το αίτημα τους. Σε κάποια στιγμή, η Πολιτεία προσέφερε στην οικογένεια 15.000 για να λήξει εξωδικαστικά το θέμα αλλά η οικογένεια αρνήθηκε, τονίζοντας πως σε τέτοιες περιπτώσεις η ελάχιστη αποζημίωση είναι το λιγότερο 150.000 δολάρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 15:09