search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:04
MENU CLOSE

15 χρόνια μετά: Στο μυαλό του Μπους μετά τα χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους

11.09.2016 13:27
15 χρόνια μετά: Στο μυαλό του Μπους μετά τα χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους - Media

 

Με αφορμή τη 15η επέτειο από την «ημέρα που άλλαξε τον κόσμο», την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, όταν η αλ Κάιντα «χτύπησε» τους Δίδυμους Πύργους του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου (WTO), οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ δημοσιοποίησαν σημειώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης του Τζορτζ Γ. Μπους, λίγη ώρα μετά τις επιθέσεις.

Μεταξύ των σημειώσεων είναι και αυτές του Άρι Φλάισερ, εκπροσώπου του τότε προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος σημείωσε αυτολεξεί τα πρώτα λόγια του Μπους προς τους επιτελείς του, μόλις έγιναν γνωστές οι επιθέσεις.

Σύμφωνα με τον Φλάισερ, ο Μπους απευθυνόμενος στους συνεργάτες του είπε: «Γι’ αυτό μας πληρώνουν, παιδιά. Θα το φροντίστουμε αυτό που έγινε, μόλις μάθουμε τους υπεύθυνους δεν θα τους αρέσω καθόλου ως Πρόεδρος».

Στη συνέχεια ο Μπους υπογράμμισε ότι «δεν μπορώ να περιμένω να μάθω ποιος τό’κανε. Θα πάρει κάποιο χρόνο και δεν θα αρκεστούμε σε μ…..ες τύπου τράβηγμα αυτιού».

Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους μας…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:01