search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:06
MENU CLOSE

Συμφωνία με την Αίγυπτο για το προσφυγικό προτείνει ο Σούλτς

23.09.2016 06:18
Ο Σούλτς δεν αποκλείει τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση υπό τη Μέρκελ  - Media

 

Δεδομένου ότι ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες από τη βόρεια Αφρική έρχονται στην Ευρώπη, μέσω Αιγύπτου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θεωρεί ότι πρέπει να συναφθεί μια συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης-Αιγύπτου, όπως με την Τουρκία. «Αυτόν τον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε» δήλωσε ο Μάριν Σουλτς στην SZ.

«Η προστασία των προσφύγων και η καταπολέμηση των λαθροδιακινητών θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητές μας. Η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης- Τουρκίας αποδεικνύει ότι μια τέτοια συνεργασία είναι δυνατή χωρίς να παραιτούμεθα από τις αρχές μας» πρόσθεσε ο Μάρτιν Σουλτς.

Τόσο στην ΕΕ όσο και στη γερμανική κυβέρνηση αυξάνεται ο φόβος ότι θα έρχονται ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες στην Ευρώπη μελλοντικά, εάν συνεχιστεί η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της Αιγύπτου, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα. Η χώρα αυτή εξελίχθηκε σε δεύτερο σημαντικό σημείο εκκίνησης των προσφύγων προς την Ευρώπη από τη Μεσόγειο. Ο ένας στους δέκα έρχεται πλέον από την Αίγυπτο, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης, τα οποία έχει στη διάθεσή της η SZ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:01