search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:20
MENU CLOSE

Θα κερδίσει η Εκκλησία ή η Αριστερά στον ανασχηματισμό;

04.11.2016 17:46
Θα κερδίσει η Εκκλησία ή η Αριστερά στον ανασχηματισμό;  - Media

 

Εμπλοκή έχει σημειωθεί στη νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου από την παραμονή ή όχι στο κυβερνητικό σχήμα του Νίκου Φίλη, ο οποίος διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως δεν τον ενδιαφέρει καμία άλλη κυβερνητική θέση παρά μονάχα αυτή του υπουργού Παιδείας.

Το ζήτημα, όπως επισημαίνεται από ενδεχόμενη αλλαγή του θα εμφανιστεί ως νίκη των πιο σκοταδιστικών κύκλων της εκκλησίας και της συντήρησης, αλλά και προσωπικά του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση μόλις την Τρίτη κατά του υπουργού Παιδείας.

Ο Νίκος Φίλης στην επιχειρηματολογία του προς το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνει την επιβράβευση από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ της στάσης του στο θέμα των θρησκευτικών, όπως και μια σειρά λύσεων που δόθηκαν σε καυτά προβλήματα επισημαίνοντας ότι η νέα σχολική χρονιά, είναι αυτή με τα λιγότερα λειτουργικά προβλήματα στην εκπαίδευση. Είναι πάντως μια μάχη σκληρή και το θέμα είναι αν στη ζυγαριά του πρωθυπουργού θα μετρήσει η βούληση της ιεραρχίας περισσότερο από την θέληση της Αριστεράς να μπει ένα πλαίσιο στην ανάμιξη της Εκκλησίας στην εκτελεστική εξουσία και κυρίως στα του υπουργείου Παιδείας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34