Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on Google
Τον Ιανουάριο του 1959, μόλις μια εβδομάδα μετά τη λήξη της κουβανικής επανάστασης, ένας βρετανός δημοσιογράφος πλησίασε τον Φιντέλ Κάστρο για να μάθει πότε θα γίνουν ελεύθερες εκλογές.
«Σε 18 μήνες» του απάντησε ο Κουβανός ηγέτης.
Τότε, ο δημοσιογράφος του είπε ότι πλέον θα αρχίσουν να επισκέπτονται την Κούβα Αμερικανοί και άλλοι τουρίστες που θα περιμένουν να τον δουν από κοντά.
«Θα ξυρίσετε το μούσι σας;», τον ρώτησε.
«Εχω συνηθίσει το μούσι… Ρώτησα τον κόσμο αν πρέπει να το ξυρίσω και όλοι μου είπαν όχι, όχι» του απάντησε ο Κάστρο.
Fidel Castro speaks to reporters a week after the revolution in January 1959 (via @BBCArchive)https://t.co/8Bdf8zeBnz pic.twitter.com/JbiUNhgPU4
— BBC News (World) (@BBCWorld) 26 November 2016
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.