search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 21:08
MENU CLOSE

Και οι… Τζεντάι κατά του Τραμπ: «Το Υπουργικό Συμβούλιο είναι γεμάτο ποταπούς ανθρώπους»

28.11.2016 15:24
Και οι… Τζεντάι κατά του Τραμπ: «Το Υπουργικό Συμβούλιο είναι γεμάτο ποταπούς ανθρώπους» - Media
 
Όταν ο άνθρωπος που μόνος του ανατίναξε το πρώτο Άστρο του Θανάτου και αναβίωσε το τάγμα των Ιπποτών Τζεντάι ασκεί σκληρή κριτική στο νεοεκλογέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, ο τελευταίος καλό θα είναι να προσέχει.

Ο Μαρκ Χάμιλ, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον ήρωα της πρώτης τριλογίας του «Πολέμου των Άστρων» Λουκ Σκαϊγουόκερ, και που επανακάμπτει στη νέα σειρά ταινιών της saga δήλωσε στο Daily Beast ότι βρίσκεται σε «πλήρη άρνηση» σχετικά με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.
«Αν δεις ποιοι θα είναι μέλη της κυβέρνησης, παθαίνεις αηδία. Είναι μια πραγματική συλλογή αληθινά ποταπών ανθρώπων», σημείωσε ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος προσέθεσε ότι «η αληθινή πρόκληση είναι να παραμείνεις στις ΗΠΑ και να υπερασπιστείς τη χώρα σου και να κάνεις αυτό που θεωρείς σωστό και να μην υποχωρήσεις. Δεν θα είναι εύκολο, πάντως».
 
Σημειώνεται ότι ο κορυφαίος συνεργάτης του Τραμπ, Στιβ Μπάνον, μιλώντας περί εξουσίας, δεν δίστασε να κάνει κι αυτός αναφορά στον «Πόλεμο των Άστρων», λέγοντας χαρακτηριστικά «Ντικ Τσένι. Νταρθ Βέιντερ. Σατανάς. Αυτό είναι δύναμη» (σημειωτέον ότι ένα από τα παρατσούκλια του Τσένι, όταν ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπό την προεδρία του Τζορτζ Γ. Μπους ήταν… «Νταρθ Βέιντερ»!).
 
Ο Χάμιλ στην πρώτη σειρά των ταινιών έπαιξε έναν ιππότη του καλού απέναντι σε μια σκοτεινή -και ρατσιστική και μιλιταριστική και αδυσώπητη- αυτοκρατορία, οπότε οι αναλογίες με το σήμερα μοιάζουν σχεδόν αναπόφευκτες.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 21:07