search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 04:35
MENU CLOSE

Αρχίζει η δίκη της Λαγκάρντ για την υπόθεση Ταπί

11.12.2016 14:35
Λαγκάρντ: Δύσκολη περίοδος για την παγκόσμια οικονομία εξαιτίας της εμπορικής σύγκρουσης - Media

 

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κατηγορείται για αμέλεια, σε μία υπόθεση 405 εκατ. ευρώ όταν ήταν Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Η δίκη της αρχίζει τη Δευτέρα και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Ενώπιον της δικαιοσύνης υπό την κατηγορία της αμέλειας, η οποία είχε αποτέλεσμα την κατάχρηση δημοσίου χρήματος,  θα βρεθεί η Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς το 2008 ενέκρινε την παραχώρηση 405 εκατ. ευρώ, για τη διευθέτηση της διένεξης μεταξύ της τότε κρατικής τράπεζας Credit Lyonnais – η οποία έχει σήμερα κλείσει-  και του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί.

Η 60χρονη και οι δικηγόροι της υποστηρίζουν την αθωότητά της και αύριο ξεκινά το δικαστήριο που θα κρίνει την υπόθεσή της. Το ειδικό δικαστήριο συγκροτείται από τρεις ανώτατους δικαστικούς και έξι κοινοβουλευτικούς, μέλη της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας.

Αν κριθεί ένοχη για αμέλεια στη διαχείριση δημόσιου χρήματος, η Λαγκάρντ μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

“Είναι σίγουρη ότι θα αθωωθεί, αλλά αυτή η δαμόκλειος σπάθη από πάνω της είναι μια πραγματική ενόχληση”, αναφέρει άνθρωπος του περιβάλλοντος της από το Παρίσι.

Σύμφωνα με τους financial Times, οι συνήγοροι της Λαγκάρντ θα ζητήσουν αύριο αναβολή, με το επιχείρημα ότι οι ύποπτοι που φέρεται να διέπραξαν την απάτη βρίσκονται ακόμη υπό έρευνα.

Το ΔΝΤ επανέλαβε τη στήριξή του προς τη γενική διευθύντρια, την οποία άλλωστε ψήφισαν για μία δεύτερη θητεία: «Το ΔΣ έχει εκφράσει την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της κας Λαγκάρντ να εκτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της και αυτό ισχύει και τώρα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46